Σαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές

 

Υλικά συνταγής:

(για 4 άτομα)

2 πιπεριές κίτρινες

2 πιπεριές κόκκινες

2 πιπεριές πράσινες

3 μεγάλα ξερά (άνυδρα) κρεμμύδια

2 ώριμες ντομάτες χωρίς τους σπόρους

1/5 φλ. τσαγ. Ελαιόλαδο

1/4 φλ. τσαγ. ξίδι μπαλσάµικο

1/2 φλ. τσαγ. σταφίδα μαύρη

1/2 φλ. τσαγ. Κουκουνάρι

Αλάτι-πιπέρι

μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι τους. Τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε σπόρους και μεμβράνες. Τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες μισού εκατοστού. Κόβετε και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια. Τα αφήνετε 5΄ να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε και τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5΄.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπαλσάμικο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζουμε για 15΄μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφήνετε τη σαλάτα να κρυώσει και τη σερβίρετε παγωμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν, μάλιστα, μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο γίνεται τέλεια. Συνοδεύει ιδανικά κρέας και πουλερικά.

(Συνταγή: Argiro)

 

Πηγή: www.mama365.gr