Σαλάτα με Πλιγούρι Μέντα και Μαύρο Σουσάμι

Σαλάτα με Πλιγούρι Μέντα και Μαύρο Σουσάμι


Μία πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, κατάλληλη να συνοδέψει ψητό κρέας ή κοτόπουλο, σαλάτα με Πλιγούρι, Μέντα και Μαύρο Σουσάμι!

 

Υλικά για 5 – 6 μερίδες

1 φλυτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα σφιχτή
2 πιπεριές κόκκινες
΄1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Μαυροκούκι
Μέντα

Οδηγίες

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βράζουμε για 4-5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι με 1/2 φλυτζάνι νερό.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα φύλλα μέντας,τον μαϊντανό,αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι. Τέλος πασπαλίζουμεμε μαύρο σουσάμι.

 

ΠΗΓΗ | funkycook.gr