Σαλάτα μαυρομάτικα (λουβιά)

 

Υλικά συνταγής:

500 γραμμ. μαυρομάτικα φασόλια

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/4 φλιτζ. ξίδι από κρασί

2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)

2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζετε τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζετε και πετάτε το νερό. Τα βράζετε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζετε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού. Χτυπάτε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνετε και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό. Ανακατεύετε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρετε.

 

Συνταγή/φωτογραφία: argiro.gr