Συστατικά

  • 1 ½ φλ. µέτριες γαρίδες,
  • 1/3 φλ. ξύδι,
  • 2 αβοκάντο,
  • 2-3 κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα, περίπου ½ φλ.,
  • 10 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση,
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκοµµένο,
  • 1 µέτριο αγγουράκι κοµµένο µε τον αποφλοιωτή λαχανικών σε πολύ λεπτές φέτες,
  • 2-3 κλωναράκια σέλερι ψιλοκοµµένο, περίπου 1 φλ.
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο,
  • 2 κουταλιές χυµό λεµονιού,
  • 1 κουταλιά µουστάρδα Μild,
  • ½ καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκοµµένη, (προαιρετικά),
  • ½ κουταλάκι αλάτι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε µία µικρή κατσαρόλα βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και προσθέτετε το ξύδι και τις γαρίδες.

  •  Βήμα 2

    Τις βράζετε για ½ λεπτό και τις σουρώνετε.

  •  Βήμα 3

    Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε στη µέση και µετά σε φέτες.

  •  Βήμα 4

    Ραντίζετε το αβοκάντο µε το χυµό ½ λεµονιού για να µη µαυρίσει.

  •  Βήμα 5

     Το βάζετε σε µία µεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα κρεµµυδάκια, τα ντοµατίνια, τον άνηθο, το αγγουράκι και το σέλερι.

  •  Βήμα 6

    Ανακατεύετε καλά τη σαλάτα.

  • Ετοιµάζετε το ντρέσινγκ:
  •  Βήμα 1

    Σε ένα βαζάκι που κλείνει  ή σε ένα σέικερ  βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακινείτε πολύ καλά να οµογενοποιηθεί το µίγµα.

  •  Βήμα 2

    Περιχύνετε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

 

Πηγή:xrysessyntages.com