Συνήθως φτιάχνουμε τις μπάμιες μόνες τους με ντοματούλα ή με κοτόπουλο. Τώρα, θα τις σερβίρετε και με ψάρι. Αν δεν βρείτε ροφό, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού. Επίσης, αν είστε βιαστικοί ψήστε το φαγητό στο μάτι της κουζίνας και όχι στο φούρνο.

Συστατικά

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 κιλό φιλέτα ροφού
  • 1 λεμόνι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2-3 ντομάτες
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Ξεπλένετε καλά τις μπάμιες και ξεφλουδίζετε τη μύτη στο κοτσάνι (με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε το περίβλημα που έχουν στο κεφαλάκι τους, χωρίς να το κόψετε ολόκληρο).

  •  Βήμα 2

    Τοποθετείτε τις μπάμιες σε πιάτο, τις ραντίζετε με το χυμό από το μισό λεμόνι και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε 1-2 ώρες να μαριναριστούν και τις ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

  •  Βήμα 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε το ψάρι σε μερίδες. Ξεπλένετε τις ντομάτες, τις βάζετε σε ένα μπλέντερ και τις πολτοποιείτε.

  •  Βήμα 4

    Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Μετά βάζετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 15 λεπτά.

  •  Βήμα 5

    Ακολούθως, τοποθετείτε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζετε από πάνω τις μπάμιες και περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

     




    Πηγή:xrysessyntages.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ