ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ

ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

Υλικά συνταγής

Υλικά για το ριζότο
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: 100 ml
ρύζι Arborio: 250 γρ.
λευκό κρασί: 100 ml
ζωμός κότας: 420 ml
Υλικά για το ψαρονέφρι
ψαρονέφρι: 400 γρ.
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
βούτυρο: 40 γρ.
ελαιόλαδο: 80 ml
μαντζουράνα: 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη
λευκό κρασί: 80 ml
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζωμός κότας: 480 ml
φέτα: 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη
χυμός λεμονιού: 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένος

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε πρώτα το ριζότο ως εξής. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 2΄ και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε σιγά σιγά τα 420 ml ζωμό κότας, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Το αφήνετε για λίγο στην άκρη.
Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 1 εκ. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο με 80 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε για μισό λεπτό τον μαϊντανό μαζί με τη μαντζουράνα. Προσθέτετε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, σβήνετε με 80 ml κρασί και ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό κότας (420 ml).
Μόλις βράσει για 3΄–4΄, το ρίχνετε μέσα στο ριζότο και ανακατεύετε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρετε σε 4 πιάτα. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

Πηγή:https://greeksintayes.blogspot.gr/2016/06/blog-post_10.html