Συγκλόνισε το διαδίκτυο η «έξω από τα δόντια» εξομολόγηση της Βασιλικής Βελέντζα, που έχει έναν γιο με σύνδρομο Άσπεργκερ, που είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

«Γουστάρω που ο γιος μου δεν είναι ένα μέτριο συνηθισμένο παιδί», λέει γενναία η Βασ. Βελέντζα και συνεχίζει, μιλώντας για τον γιο της: «Ξέρει πως έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ, όπως και εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Ξέρει τις αδυναμίες του στο κοινωνικό επίπεδο και τις εξαιρετικές ικανότητες του στο γνωστικό….»

«Θέλω να πω σε εσένα που μιλάς για αυτισμό χωρίς να ξέρεις τι είναι να το βουλώσεις και να ασχοληθείς με ότι γνωρίζεις», αναφέρει απευθυνόμενη σε όσους… εξυπνάκηδες αναφέρονται στον αυτισμό χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει και τι είναι.


Αναλυτικά η ανάρτηση της Βασιλικής Βελέντζα:

«Παγκόσμια ημέρα αυτισμού και θα πω αυτό..
Γουστάρω που ο γιος μου δεν είναι ένα μέτριο συνηθισμένο παιδί.

Ξέρει πως έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ, όπως και εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Ξέρει τις αδυναμίες του στο κοινωνικό επίπεδο και τις εξαιρετικές ικανότητες του στο γνωστικό.

Διαβάζει, ενημερώνεται και αισθάνεται άτυχος που γεννήθηκε στην Ελλάδα γιατί σε μια άλλη χώρα θα ήταν ήδη στο πανεπιστήμιο.


Ο ΓΙΟΣ μου  και προχωρά σε δημόσιο σχολείο γιατί η οικογένεια του τον αγαπά για αυτό που είναι και σε συνεργασία με ειδικούς του έδωσε τη δύναμη να σταθεί εκεί που κάποιοι άλλοι ‘καλοί γονείς’.. θέλησαν να τον κλείσουν απ’ έξω. Λυπάμαι συγχωριανοί… Είχαμε αντίθετη γνώμη.

Θέλω να πω σε εσένα που μιλάς για αυτισμό χωρίς να ξέρεις τι είναι, να το βουλώσεις και να ασχοληθείς με ότι γνωρίζεις.

Αυτά για τον αυτισμό μέσα από τη δική μου ζωή και οπτική.

Λυπάμαι που δεν είμαι όσο μελό θα περιμένατε..

(Αγάπη, καρδούλες και τα σχετικά..)

Βασιλική Κ.Βελέντζα».

Πηγή: the caller.gr