Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

 

Υλικά συνταγής:

  • Για τα σου
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 ml νερό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ¼ κουτ.γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά

* Για τη γέμιση

* παγωτό βανίλια ή οποιαδήποτε άλλη γεύση της αρεσκείας σας

* Για την επικάλυψη

* κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος λιωμένη

 

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το νερό σε ένα μεγάλο σκεύος μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τα προσθέτετε σταδιακά στη ζύμη και χτυπάτε γρήγορα.
3. Σε 2 ταψιά στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα κορνέ βάζετε τη ζύμη και φτιάχνετε σου στο μέγεθος φουντουκιού, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 10 εκατοστά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′-25′ μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
4. Βγάζετε τα ταψιά από το φούρνο, τα αφήνετε τα σου να κρυώσουν καλά και τα γεμίζετε με παγωτό.
5. Για τη σάλτσα σοκολάτας: λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί, περιχύνετε τα σου όταν το μείγμα σοκολάτας γίνει χλιαρό και σερβίρετε.

 

Πηγή:www.icookgreek.com