Προς νέα αναβολή η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI | ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ούτε την Παρασκευή φαίνεται ότι θα γίνει η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς μετά το γραφειοκρατικό εμπόδιο της άφιξης της εγγυητικής επιστολής στην Εισαγγελία Εφετών, ένα νέο κώλυμα καθυστερεί την επιστροφή του στο σπίτι του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο εμπόδιο δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι υπάρχει εκκρεμότητα και με άλλη καταδίκη του πρώην υπουργού και θα πρέπει να γίνει συγχώνευση ποινών.

Ειδικότερα, εκκρεμεί και υπόλοιπο ποινής φυλάκισης έξι μηνών από την πρώτη καταδίκη του σχετικά με το ψευδές πόθεν έσχες του, κι έτσι εκτιμάται ότι η αποφυλάκισή του, μετά και την καταβολή της εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ, που κατάφερε να συγκεντρώσει από δωρεές φίλων, θα γίνει μετά την Πρωτομαγιά.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 20 ετών, επέστρεψε στο νοσοκομείο των φυλακών μετά το εξιτήριο που πήρε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση bypass, καθώς αρχικά είχε δηλώσει αδυναμία να καταβάλει το ποσό της εγγύησης.

Μάλιστα την Τετάρτη, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, κατά πλειοψηφία και υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν ότι το ποσό της εγγύησης πρέπει να παραμείνει αμετάβλητο, δίνοντας, ωστόσο, τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να καταβάλει το χρηματικό ποσό, είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ποσού εγγύησης στα 100.000 ευρώ.

Όμως την Πέμπτη έγινε γνωστό πως ο πρώην υπουργός κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό από δωρεές φίλων του.

Θυμηθείτε την ιστορία της ανόδου και της πτώσης του άλλοτε ισχυρού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ήταν σχεδόν πάντα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου κι έμελλε να απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την πολιτική που άσκησε από καίρια πόστα που ανέλαβε, αλλά και την δικαιοσύνη για μίζες που έλαβε από εταιρίες οπλικών συστημάτων.

ΠΗΓΗ cnn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ