Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα!

Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα!

Πλένουμε καλά όλα τα μαρούλια, την ρόκα και την κόκκινη λόλα και τ΄αφήνουμε να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Πλένουμε καλά τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση, καθώς και τ΄αποξηραμένα σύκα σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στην σαλατιέρα. Σ΄ ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι μπαλσάμικο, το μέλι και το πετιμέζι (προαιρετικά) και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε. Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι, το κουκουνάρι και προαιρετικά λίγο ακόμα μέλι ή πετιμέζι (εξαρτάται πόσο γλυκιά θέλουμε να είναι η σαλάτα μας) και σερβίρουμε. Σημείωση : Αντί για αποξηραμένα σύκα, μπορούμε να βάλουμε στη σαλάτα πορτοκάλι. Σε αυτή την περίπτωση, η σάλτσα της σαλάτας μας είναι διαφορετική. Σ΄ ένα μπλέντερ βάζουμε 5 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο, χυμό από ένα πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους και 2 κ.σ μέλι και τα χτυπάμε καλά.

 

ΠΗΓΗ | nistisimo.gr