Οι περισσότερες γυναίκες, άσχετα από την ηλικία τους και τα κιλά τους, έχουν τουλάχιστον λίγη κυτταρίτιδα στο δέρμα τους. Και υπάρχουν εκατοντάδες θεωρίες για το πώς προκαλείται η κυτταρίτιδα, αλλά και ποια προϊόντα είναι ικανά να την προλάβουν ή να την κάνουν να εξαφανιστεί.


Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η κυτταρίτιδα προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η έλλειψη άσκησης, οι ορμονικές αλλαγές και το πέρασμα του χρόνου. Άλλοι πιστεύουν ότι ο λόγος που η κυτταρίτιδα είναι τόσο σπάνια στους άντρες είναι τα οιστρογόνα—που ευνοούν την συσσώρευση λίπους στις περιοχές των γοφών, των μηρών και των γλουτών στις γυναίκες. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα σώματα των γυναικών αποθηκεύουν περισσότερες τοξίνες γύρω από τα κύτταρα λίπους αυτά, κάνοντας την κυτταρίτιδα ακόμα πιο εμφανή.

Ποιες είναι, όμως, οι πιο φυσικές θεραπείες που έχουν ανακαλυφθεί για την κυτταρίτιδα;

1Περιορίστε τις τοξίνες

Ναι, τα νεφρά, το συκώτι, οι αδένες του ιδρώτα και τόσα άλλα όργανα στο σώμα με σκοπό να μας αποτοξινώνουν κάνουν καλά την δουλειά τους, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα σώματά μας βομβαρδίζονται καθημερινά με περισσότερες τοξίνες απ’ όσες μπορούμε να ανεχτούμε. Μια καλή ιδέα για να ελαττώσετε τις τοξίνες που λαμβάνετε καθημερινά είναι να περιορίσετε καφέ, αλκοόλ, τροφές με πολλές χημικές προσθήκες, και επεξεργασμένες τροφές.

Προηγούμενο