Ο Περικλής Χριστοφορίδης είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά, καθώς πήρε μέρος σε 200 ταινίες! 

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του κινηματογράφου και ο πιο παραγωγικός ηθοποιός, καθώς το ρεκόρ του δεν κατάφερε κανείς να το καταρρίψει. Συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Χαρακτηριστικά ξεκίνησε να παίζει στον κινηματογράφο το 1929 και σταμάτησε το 1973!

Μεταξύ άλλων, ενσάρκωσε τον Ανδρέα Γιαβάση στην ταινία «Η καφετζού», τον Χαρίση στη «Μανταλένα», τον διευθυντή ταχυδρομείου στην ταινία «Η κυρά μας η μαμή», τον Φίλιππα Κυριαζόπουλο στην ταινία «Ο Κατήφορος», τον Νικολαϊδη στην ταινία «Κάτι να καίει», τον εφοπλιστή Καραστεφάνου στην ταινία «Το δόλωμα», και τον καθηγητή Γεωργιάδη στην ταινία «Δεσποινίς διευθυντής».

Η λίστα με τις ταινίες που έχει παίξει είναι αμέτρητη…

Με την υποκριτική ασχολήθηκε από μικρό παιδί, καθώς καταγόταν από καλλιτεχνική οικογένεια. Γεννήθηκε το 1908 στην Τραπεζούντα του Πόντου. Ο πατέρας και ο παππούς του ήταν ηθοποιοί του θεάτρου και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, το 1922, κατά τη διάρκεια του εκτοπισμού του ποντιακού πληθυσμού από τους Νεότουρκους.

Είχε ταλέντο στην υποκριτική και πρωταγωνιστούσε σε σχολικές παραστάσεις. Στη συνέχεια πήρε τους πρώτους του ρόλους στο θέατρο ενώ ήταν ένας από τους πρώτους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.