Μια αυθεντική συνταγή από την Πόλη

Υλικά:

–    Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)


–    1 κρεμμύδι τριμμένο
–    Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
–    Μαιντανό
–    Λίγο σκόρδο
–    Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα:

–    4 ντομάτες ψιλοκομμένες
–    Λίγο κανέλα
–    2 κουταλιές βούτυρο
–    1 σκελίδα σκόρδο
–    Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

–    Πίτες για σουβλάκι
–    500γρ γιαούρτι στραγγιστό
–    λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

–    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
–    Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
–    Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
–    Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
–    Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
–    Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.

Σερβίρετε ως εξής:
Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ,  μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.


Πηγή: constantinoupoli.com