Λαλάγγια – Τηγανίδες Μάνης

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 12 μερίδες
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 20 mins

Υλικά

Οδηγίες

    1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
      Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
    2. Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και όσο νερό χρειαστεί, μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά.
    3. Ζυμώνουμε καλά για 3 λεπτά, φροντίζοντας να έχουμε συνεχώς λαδωμένα χέρια.
      Τοποθετούμε την ζύμη σε ζεστό σημείο και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες.
    4. Κατόπιν πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια, με τα οποία, δημιουργούμε μία σπείρα. Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα λαλάγγια.
      Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
      Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε!

 

Πηγή:funkycook.gr