Παπουτσάκια με κολοκυθάκια

Πεντανόστιμο και ελαφρύ φαγητό,
αφού αποφεύγουμε το τηγάνισμα
που απαιτεί το αντίστοιχο με τις μελιτζάνες……

Υλικά:
4 μεγάλα κολοκύθια
1/2 κούπας λάδι
1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 ντομάτες στον τρίφτη
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
2 κούπες μπεσαμέλ

 

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε,πλένουμε και ξύνουμε λίγο εξωτερικά
τα κολοκυθάκια.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το βάζουμε στη
φωτιά να κάψει.Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι και
το σοτάρουμε να μαραθεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον
σοτάρουμε και αυτόν για λίγο.

Προσθέτουμε την ντομάτα,το μαϊντανό,το αλάτι και
το πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό,μέχρι να
μείνει μόνο με το λαδάκι του.

Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια μας.Τα κόβουμε στη
μέση οριζόντια και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι
από το εσωτερικό τους.Τα αραδιάζουμε σε ταψί
και τα αλατίζουμε.

Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τη συνταγή.

Απλώνουμε πάνω από τα κολοκύθια και περιχύνουμε
με λίγο ελαιόλαδο.

 

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

 

ΠΗΓΗ | magyreuontas.blogspot.co.uk