Πολλά φαγητά περιλαμβάνουν μπεσαμέλ. Και αν δεν ξέρουμε να τη φτιάχνουμε, καταφεύγουμε στην επιλογή της έτοιμης λύσης από το εμπόριο. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη δική σας μπεσαμέλ; Ανακαλύψαμε για εσάς μία πανεύκολη συνταγή, γρήγορη και χωρίς το άγχος να σας… κόψει.

Υλικά

7 κ.σ. βούτυρο
4 κούπες ζεστό γάλα
¾ της κούπας αλεύρι
Αλάτι

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

βάζετε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε τα ανακάτεμα, με προσοχή να μην κολλήσει, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κατόπιν, ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 8 με 10 λεπτά, μέχρι να έχετε μία απαλή κρέμα.

Προσθέτετε το αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Κι έτοιμη!

Δείτε τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

 



Πηγή:mothersblog.gr