Πέννες Αραμπιάτα

 

Υλικά συνταγής:

1 Πακέτο Πέννες
3 Ντομάτες
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Ποτηράκι κρασί κόκκινο
3 Κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς
1 Κουταλάκι καυτερό τσίλι ή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής:

Πρώτα ζεματίζετε τις ντομάτες για ένα ολόκληρο λεπτό μέσα σε βραστό νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να τις ξεφλουδίζετε εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσετε τις τρίβετε στον τρίφτη, στα λεπτά δόντια.

Καθαρίζετε το σκόρδο, το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι, μαζί με το λάδι, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή απόχρωση. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το μίγμα να βράσει για περίπου 2 λεπτά, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτετε τον πολτό της ντομάτας, το τσίλι ή την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά, έως ότου πήξει ελαφρά η σάλτσα, οπότε κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήνετε να βράσουν για τόση ώρα, όση αναφέρεται στη συσκευασία τους. Μόλις βράσουν, χύνετε το νερό, τις στραγγίζετε, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά τις πέννες, ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα και τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγή: adviseme.gr

Πηγή: www.mama365.gr