Νίκος Κούρκουλος… Αρσενικό πρότυπο, ένας ζεν πρεμιέ που γρήγορα αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές τους ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Ένας μύθος που έζησε τη ζωή του με πάθος και ειλικρίνεια.

Κινηματογραφικό είδωλο που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί μια δεκαετία πριν χάσει τη μάχη του με την επάρατη νόσο.

Το  καλοκαίρι του 1986, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, γνωρίζει τη γυναίκα- σταθμό στη ζωή του- τη Μαριάννα Λάτση.

Κάνω έτσι και παγώνω… Ξαφνικά βλέπω ένα πλάσμα να ανεβαίνει τις κερκίδες και αυτό ήταν” περιγράφει ο ίδιος με πάθος τη στιγμή που αντικρίζει το μεγάλο και τελευταίο έρωτα της ζωής του.

Εκείνη την περίοδο η Μαριάννα Λάτση ήταν παντρεμένη με τον δάσκαλο του σκι και Δήμαρχο Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, με τον οποίο έχουν έναν γιο, τον Πάρη που γεννήθηκε το 1983.

Το διαζύγιό τους βγαίνει τέσσερα χρόνια αργότερα από το γάμο τους, το 1987. Ο Νικος Κούρκουλος, από τη δική του τη μεριά, ζητά κι εκείνος αμέσως διαζύγιο από τη σύζυγο του, Μελίτα. Όλα τα μετέπειτα χρόνια διατηρούν μια υπέροχη σχέση αγάπης αλλά και σεβασμού.

Με τη Μαριάννα Λάτση αποκτά ακόμα δύο παιδιά. Την Εριέττα και το Φίλιππο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  ο 19χρονος γιος του, ξεκίνησε σπουδές  πάνω στα οικονομικά και το μάρκετινγκ σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα του Μανχάταν, όπου ζουν πολλοί από τους φίλους του νεαρού. Ο γοητευτικός Φίλιππος είναι αποφασισμένος να συγκεντρωθεί στις σπουδές του, καθώς όταν επιστρέψει στην Ελλάδα, επιθυμεί να αναλάβει επιτελικό ρόλο στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο μικρότερος γιος του Νίκου Κούρκουλου  και της Μαριάννας Λάτση, έχει πολλά από τα γονίδια του διάσημου πατέρα του.Είναι λογικό να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους πιο περιζήτητους εργένηδες.