Χωροταξικές κόντρες υπάρχουν πολλές. Υπάρχουν κόντρες ανάμεσα σε χώρες που γειτονεύουν και οι οποίες κρατάνε εξαιτίας ενός παλιού πολέμου που έχει συμβεί. Υπάρχουν κόντρες εξαιτίας διαφορετικής κουλτούρας ή κόντρες ακόμα και εξαιτίας ενός ποδοσφαιρικού γεγονότος. Αλλά υπάρχουν και εκείνες οι χωροταξικές κόντρες που δεν έχουν καμία αιτία.

Είναι οι κόντρες ανάμεσα σε γειτονικές πόλεις. Ή εν γένει ανάμεσα σε πόλεις που ανήκουν στην ίδια χώρα. Δεν υπάρχει κανείς ιδιαίτερος λόγος για τέτοιου είδους αντιπαλότητες και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ακροβατούν ανάμεσα στην γραφικότητα και την κωμωδία.


Κανείς δεν θυμάται γιατί ξεκίνησαν όλα αλλά δεν έχει σημασία. Αυτές οι πόλεις λατρεύουν να τσακώνονται και έτσι θα εφεύρουν τους πιο χαζούς και ανούσιους λόγους άμα είναι να συνεχίσουν την φάση τους.

Στην Ελλάδα έχουμε μπόλικες τέτοιες κόντρες και να πέντε από τις πιο χαρακτηριστικές

5ΑΘΗΝΑ εναντίον ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η μητέρα των μαχών, η πρωτεύουσα από την μία και η συμπρωτεύσουσα από την άλλη. Σουβλάκι ή καλαμάκι; Λεμονάδα ή λεμονίτα; Σε λέω ή σου λέω; Οδήγαγα ή οδηγούσα; Αλλά πάνω από όλα: τι ακριβώς παίζει με την μπουγάτσα και με το φύλλο της;

Προαιώνια ερωτήματα που απασχολούν διαρκώς κάθε Αθηναίο (ή Αθηνέζο;) και κάθε Θεσσαλονικιό αν η κακιά η ώρα το φέρει και βρεθούν στην ίδια παρέα. Καλού-κακού πάντως, αν είστε από την μία πόλη και βρεθείτε στην άλλη, αλλάξτε πινακίδες…

Προηγούμενο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ