Ντολμαδάκια γιαλαντζί

 

Υλικά συνταγής:

250 γρ. αμπελόφυλλα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια τριμμένα

250 γρ. ρύζι Καρολίνα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κούπα ελαιόλαδο

1 ¼ κούπα βραστό νερό

χυμό από 1 ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μισό λάδι).
Απλώνετε ένα φύλλο σε πιάτο, με τις ίνες από την πάνω πλευρά και βάζετε λίγη γέμιση.

Διπλώνετε την πάνω πλευρά. Διπλώνετε τα πλαϊνά. Τυλίγετε ελαφρά. Καλύπτετε τον πάτο της κατσαρόλας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετείτε τα ντολμαδάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε σειρές.

Προσθέτετε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού.

Καλύπτετε με ένα πιάτο, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζετε.

(συνταγή από taxidistisgeuseis.blogspot.gr)

Πηγή: www.mama365.gr