Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι

Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι

Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλιΥλικά Συνταγής

½ φλιτ. ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση)
½ φλ. μαργαρίνη
2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
½ κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ κ.γλ. baking
½ φλ. σταφίδες ανάμεικτες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη, μαργαρίνη, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.

Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε.

Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking και το ρίχνουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Ισομοιράζουμε σε λαδωμένα φορμάκια μιας χρήσεως. Ψήνουμε στους 170ο C αντιστάσεις για 30’ ή στον αέρα στους 160ο c για 20-25’.

 

ΠΗΓΗ | argiro.gr