Νηστίσιμες κρέπες με φρούτα και σιρόπι σοκολάτας

 

Υλικά συνταγής:

* Για τις κρέπες

* 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 φλιτζάνια νερό
* 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
* λίγο αλάτι
* 5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* 6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη

* Για τη γέμιση

* φράουλες κομμένες σε φέτες
* 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
* κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
* μαργαρίνη για το ψήσιμο

 

Εκτέλεση συνταγής:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το μπέκιν. Ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε έναν αραιό χυλό.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη και μόλις κάψει ρίχνετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης λιγότερο από μια κουτάλα και την απλώνετε να πάει παντού στο τηγάνι. Ψήνετε για 1′-2′ από τη μία πλευρά και τη γυρίζετε από την άλλη. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
3. Γεμίζετε τις κρέπες με φέτες φράουλας και μπανάνας, περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα, κλείνετε την κρέπα και σερβίρετε.

 

Πηγή:www.icookgreek.com