Νηστίσιμα ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ

Νηστίσιμα ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ

 

Τα μανιτάρια τα λατρεύω κ διαρκώς ψάχνω διαφορετικούς τρόπους για να τα απολαύσω. Ο τελευταίος τρόπος που τα αξιοποίησα είναι πανέ. Έγιναν λουκούμι κ τα καταευχαριστηθήκαμε. Ο ανηψούλης μου, ο Κωνσταντίνος, με το που τα δοκίμασε, αναφώνησε «θεία, είναι τέλεια! Είναι σαν κρέας!» Φυσικά τα έκανα ψητά κ επειδή δεν ήθελα να τα περάσω από αυγό, τα άλειψα με μουστάρδα ώστε να κολλήσει πάνω το τρίμμα φρυγανιά-φυτικό τυράκι. Τα συνοδέψαμε με ένα δροσιστικό ντιπ από γιαούρτι σόγιας με σκόρδο κ δυόσμο. Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό, το οποίο μπορείτε κιόλας να το βάλετε κ μέσα σε πράσινη σαλάτα. Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

Νηστίσιμα ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ – Vegan baked portobello fries
Νηστίσιμα ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ

Υλικά:
5 πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
7 φρυγανιές, αλεσμένες
4 κ.σ. vegan τριμμένο τυράκι
150 γρ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
ρίγανη

Νηστίσιμα ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ – Vegan baked portobello fries
Νηστίσιμα ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύω σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το λάδι κ σε ένα άλλο τη φρυγανιά με το φυτικό τυρί, το αλατοπίπερο κ τη ρίγανη. Αλείφω κάθε φέτα από τα μανιτάρια με τη μουστάρδα κ μετά την περνώ από το μείγμα της φρυγανιάς. Τοποθετώ τα πορτομπέλο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C ώσπου να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανιστά. Είναι πιο νόστιμα ζεστά παρά όταν περάσει η ώρα κ κρυώσουν. Συνοδεύω με ντιπ. Καλή σας απόλαυση!

 

ΠΗΓΗ | theveggiesisters.gr