Να γιατί οι μαμάδες κρατούν το μωρό στην αριστερή τους πλευρά


Δεν υπάρχει πιο ισχυρό φίλτρο από το μητρικό ένστικτο. Και τί είναι άλλωστε τα ένστικτα παρά πρωτόγονες αισθήσεις που έχουν μείνει στον γενετικό μας κώδικα από τότε που εμφανιστήκαμε στη γη και είχαμε μόνο αυτά στη διάθεσή μας για να προστατευτούμε;

Οι βασικές αρχές και τα ένστικτα ενός γονιού αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν άλλαξαν ποτέ εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μπορεί να άλλαξαν οι ανησυχίες ή καλύτερα να προσαρμόστηκαν στον μοντέρνο κόσμο, αλλά το ένστικτο που προειδοποιεί τη μητέρα θα παραμείνει ίδιο όσες χιλιάδες χρόνια και να περάσουν. Στην πραγματικότητα μάλιστα κάποια πράγματα που κάνουν οι μητέρες χωρίς καν να το συνειδητοποιούν καθοδηγούνται από το ίδιο το μητρικό ένστικτο!

Ένα από αυτά είναι και το γεγονός πως οι μητέρες κρατάνε το μωρό τους στην αριστερή πλευρά του σώματός τους.

Υπάρχει μια φοβερή επιστημονική εξήγηση για αυτή την προτίμηση κάθε μητέρας.

Το 70-85% όλων των γυναικών κρατάνε το μωρό τους στα αριστερά.

Στην αρχή θα υπέθετε κανείς ότι έχει να κάνει με τους δεξιόχειρες, αλλά δεν είναι αυτή η εξήγηση.

Όταν έχουμε το μωρό μας στην αριστερή πλευρά, μπορούμε να κάνουμε πιο σύνθετες εργασίες με το δεξί χέρι, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι πως κρατάμε πιο ασφαλή τα μωρά μας στην αριστερή πλευρά, σύμφωνα με την έρευνα.

Όπως ξέρετε ήδη, η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου μας ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος. Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας είναι επίσης υπεύθυνο για τη συναισθηματική νοημοσύνη, όπως την διαχείριση και διαντίδρασή μας με όσα νιώθουν οι άνθρωποι γύρω μας.

Κρατάμε, λοιπόν, το μωρό μας στα αριστερά ώστε να είμαστε σε επαφή με τα συναισθήματά του, γιατί η αριστερή πλευρά μας ελέγχεται από το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο.

Άρα αν το μωρό μας κλαίει ή δείχνει θυμωμένο ή τρομαγμένο, ο εγκέφαλός μας θα το νιώσει γρηγορότερα, γιατί το δεξί ημισφαίριο είναι σε λειτουργία για το μωρό μας που το κρατάμε στα αριστερά.

Σημαίνει επίσης ότι μαμά και μωρό δένονται ακόμα περισσότερο, γιατί η μητέρα, με αυτό το κράτημα, χρησιμοποιεί τη συναισθηματική της ευφυία για να καταλάβει το μωρό της, που ακόμα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με λόγια.

Φαίνεται λοιπόν πιο ασφαλές να κρατάτε το μωρό σας στα αριστερά, αν και είμαστε σίγουροι ότι το κάνετε ήδη!

Η συνήθεια αυτή κάνει και τα μωρά να νιώθουν πιο ασφαλή για έναν άλλο λόγο. Κρατώντας τα στην αριστερή πλευρά, μπορούν να ακούσουν την καρδιά της μαμάς τους, γεγονός που τα καθησυχάζει αρκετά.

Σίγουρα δεν έχει τίποτα κακό να κρατάτε αλλιώς το μωρό σας, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον να ξέρουμε πώς συνδέονται όλες οι μητρικές κινήσεις με το αρχέγονο ένστικτο!

 

ΠΗΓΗ | diaforetiko.gr