31.2 C
Athens
Τρίτη, Σεπτέμβριος 18, 2018

Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο

25

TIPS

Αν το ψωμί σας δεν είναι μπαγιάτικο, το βάζετε για λίγα λεπτά στο φούρνο να στεγνώσει, χωρίς όμως να το αφήσετε να γίνει τραγανό (φρυγανιά).


Συστατικά

  • ½ κιλό κιμά,
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί φόρμας (Sliced),
  • ½ κουταλάκι ρίγανη,
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
  • 3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι,
  • ¼ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα,
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί και το περνάτε στο πολυμίξερ να γίνει ψίχουλα.

  •  Βήμα 2

    Το βάζετε σε ένα μπολ και το περιχύνετε με το κρασί.

  •  Βήμα 3

    Προσθέτετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά το μίγμα.

  •  Βήμα 4

    Το βάζετε για ½ ώρα στο ψυγείο.

  •  Βήμα 5

    Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ντύνετε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και τη λαδώνετε ελαφρά.

  •  Βήμα 6

    Βάζετε λίγο λάδι σε ένα πιατάκι και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια λαδώνοντας τις παλάμες σας.

  •  Βήμα 7

    Τα πιέζετε λίγο να γίνουν επίπεδα (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο) και τα αραδιάζετε πάνω στο ταψί.

  •  Βήμα 8

    Τα ψήνετε για ½ περίπου ώρα στο φούρνο, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος

    Πηγή:xrysessyntages.com