Γρήγορη συντάγή, σε 20’ είναι έτοιμο το πιάτο μας !

Μπακαλιάρος με φασολάκια

 

Τι θα χρειαστείτε:

1 κιλό μπακαλιάρος, κομμένος σε 4 κομμάτια

2 κουταλιές λάδι

Αλάτι, πιπέρι

500 γρ. φασολάκια

1 κουτ. σούπας βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς και βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ψάρι σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά. Τοποθετήστε το στον φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά ακόμη. Ενώ το ψάρι ετοιμάζεται, ζεματίστε τα φασόλια στην κατσαρόλα με βραστό νερό για 3 λεπτά.

Αφαιρέστε το ψάρι από το φούρνο και (προαιρετικά) τοποθετήστε το μαζί με τα φασολάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για καλύτερη γεύση.

Πηγή: www.mama365.gr