Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη – με αγνό αγιορείτικο μέλι!

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη – με αγνό αγιορείτικο μέλι!

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη – με αγνό αγιορείτικο μέλι!
Οι μπάρες βρώμης συνδυάζουν διατροφική αξία στα ύψη, με γεύση εξίσου απίθανη. Τα λίγα και πολύ καλά υλικά – ταιριάζουν μεταξύ τους υπέροχα και η μόνη μας δυσκολία είναι να μείνουμε στη μια μπάρα.

Ιδανικό σνακ λοιπόν για μικρούς και μεγάλους. Ενέργεια στο φουλ και ικανοποίηση όταν θέλουμε γλυκό χωρίς τύψεις λόγω θερμίδων. Μια τέτοια μπάρα λοιπόν ενδείκνυται για πρωινό στο αυτοκίνητο ή σπασμένη πάνω σε γιαούρτι αν έχουμε πολυτέλεια χρόνου, για δεκατιανό στο γραφείο, για απογευματινό με τον καφέ, για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο… γενικώς για να γεμίζει όλες τις ώρες της μέρας μας..

Μπάρες βρώμης – Συστατικά

• 2 ώριμες μπανάνες
• 480 γρ. γάλα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 κ.σ. aαγιορείτικο μέλι
• 200 γρ. βρώμη
• 1 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.σ κοφτή κανέλα
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

• αγιορείτικο μέλι
• φρέσκα φρούτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
• Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές
• Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αγιορείτικο μέλι και ανακατεύουμε
• Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
• Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 * 30 εκ. ) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος
• Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά
• Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια
• Σερβίρουμε με έξτρα ανόθευτο μέλι Αγίου Όρους και φρέσκα φρούτα της επιλογής μας!

Πηγές: akispetretzikis.com

Φωτογραφία: www.sunbeltbakery.com