Γρήγορη συνταγή, χρειάζονται μόνο 20’ !

Μεξικάνικη τονοσαλάτα

 

Υλικά Συνταγής :

1 μεγάλο μαρούλι
½ φλ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κονσέρβα τόνος σε νερό
½ φλ. Κρεμμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα φασόλια μαύρα (μεξικάνικα)
1 κονσέρβα μικρό καλαμπόκι (baby corn) σε κομμάτια

 

Για το ντρέσινγκ
3 κ.γ. μουστάρδα ντιζον
3 κ.σ. ξύδι λευκό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. Αλάτι και πιπέρι (κατα προτίμηση)

 

Εκτέλεση Συνταγής:

Πλένετε το μαρούλι ένα ένα τα φύλλα προσεκτικά και τα στεγνώνετε σε πετσέτα. Κόβετε το μαρούλι σε λωρίδες 2 εκατοστά πάχος ανακατεύετε με το μισό κρεμμύδι, τον μισό μαϊντανό και το μισό ντρέσινγκ.
Σε ένα μικρό μπόλ αναμειγνύετε τον τόνο (στραγγισμένο από το νερό) με το υπόλοιπο κρεμμύδι και μαιντανό. Συναρμολογείτε την σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετώντας  την σαλάτα με το μαρούλι στην βάση.
Από πάνω απλώνετε περιμετρικά τα φασόλια (στραγγισμένα και πλυμένα), περιμετρικά πιο μέσα το καλαμπόκι και στο κέντρο τον τόνο. Τέλος περιχύνετε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή: efzin.wordpress.com

 

 

Πηγή: www.mama365.gr