Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (05/09) στην περιοχή Σιδηροκάστρου στην ανατολική Μάνη. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις.

Μία ακόμα φωτιά ξέσπασε σήμερα Τετάρτη, σε μια από τις περιοχές όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος (Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -Βοιωτία-, Περιφέρεια Πελοποννήσου -Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα-, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας -Ηλεία, Αχαΐα-, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων -Ζάκυνθος, Κεφαλονιά-).

Η φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Σιδηροκάστρου, στην ανατολική Μάνη και επί τόπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου ενώ από αέρος συμμετέχουν 2 Α/Φ Canadair και 2 Α/Φ PZL.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Σιδηρόκαστρο, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όσον αφορά το άλλο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή Κελεφά στο Οίτυλο, η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο καθώς και η πυρκαγιά στο Πέραμα Α.

 Πηγή:newsbomb.gr