Η κ. Νούλια είναι μία από τις μητέρες που είδε το παιδί της να αργοσβύνει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία, και μαζί με το αγγελούδι της έδωσαν μάχη και την κέρδισαν.

Από την ημέρα που το παιδί της έγινε καλά έδωσε έναν όρκο και η ίδια αλλά και όλη η οικογένειά της, να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες έτσι ώστε να γίνουν δότες μυελού των οστών για να σώζονται τα αγγελούδια που τόσο έχουν ανάγκη τη μεταμόσχευση.

Σ’ αυτή της την προσπάθεια είμαι στο πλευρό της και θα είμαι όσο θα ζω, σας παρακαλώ να διαβάσετε την ιστορία του μικρού της ήρωα και αν έχετε την καλωσύνη να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια με το να γίνεται δότες μυελού των οστών, δεν κοστίζει τίποτα και δεν πονάει, σώζει όμως μικρά παιδιά από τη θανατηφόρα μάστιγα.

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

 

 

Από τη Μαρία Νούλια μητέρα του Λάμπρου

» Ένα διαφορετικό πρωϊνό…»

​Ήταν εκείνο το πρωινό που ξημέρωσε και δεν έμοιαζε διόλου με τα ​προηγούμενα…

Εκείνα που μοιάζουν φυσιολογικά. Εκείνα που σηκώνεσαι το πρωί, ετοιμάζεις το παιδί για το σχολείο, του φτιάχνεις την τσάντα του και του δίνεις ένα μεγάλο φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά για καλήμερα!

Και πηγαίνεις στη δουλειά σου γεμάτος ενεργεία από αυτό το φιλί και την αγκαλιά…

Εκείνο το πρωινό, ο μικρός μου Λάμπρος, σε ηλικία 4 χρόνων, σηκώθηκε αδύναμος, ωχρός, με δέκατα. Κάποιος θα έλεγε πως ίσως είναι μια ιωσούλα…

Η μάνα όμως έχει πάντα εκείνο το περίεργο συναίσθημα… Ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει… Ένστικτο λέγεται.

Μια εξέταση αίματος μας έστειλε στο Αγία Σοφία τότε, στο ΤΑΟ. Αναρωτήθηκα ποια κλινική είναι αυτή?

Και γιατί τρέχουν όλοι έτσι? Πόσο σοβαρό είναι? Κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια γεμάτη ανασφάλεια και φόβο για το αύριο.

-«Ηρέμησε» μου λέει, «στην κατάσταση σου πρέπει να είσαι ήρεμη».

Ήμουν έγκυος και στο δεύτερο παιδί μας. Είδα όμως στα μάτια του τον ίδιο φόβο με το δικό μου. ΤΑΟ….Τμήμα Αιματολογίας Ογκολογίας….Ρίγος…

Την ώρα που περπατάγαμε στο διάδρομο αντίκρισα αγγελούδια χωρίς μαλάκια, ωχρά, ταλαιπωρημένα, αλλά με ένα τεράστιο χαμόγελο στα προσωπάκια τους…

Εκείνη ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πως κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει….

Η διάγνωση του Λάμπρου μου ήταν Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία υψηλού κινδύνου.«Το παιδί σας κα Νούλια είναι πολύ σοβαρά…θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας….θα φτάσουμε στη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών….ξεκινάμε άμεσα χημειοθεραπείες, δυνατές και έντονες για να ρίξουμε τη νόσο σε ύφεση…πρέπει να βρούμε και εθελοντή δοτή συμβατό με το παιδί…θα κάνουμε ότι μπορούμε…» είπε ο θεράπων ιατρός.

Πόσες άγνωστες λέξεις???

Θα αντέξει το παιδί μου?

Θα τα καταφέρει?… Κανείς δεν ήξερε να μου πει…

-«Παναγιά μου σε παρακαλώ βοήθησε μας…βοήθησε το αγγελούδι μας…και όλα αυτά τα αγγελούδια!!!»… 

Έτσι ξημέρωσε εκείνο το πρωινό…διαφορετικό…

Ο Λάμπρος μου έδωσε ένα μεγάλο αγώνα και τον ΚΕΡΔΙΣΕ.

Πάλεψε με αξιοπρέπεια, παρόλο το νεαρό της ηλικίας του. Ίσως ήταν και πιο ώριμος από όλους μας. Ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες του, με όλες τις παρενέργειες που θα μπορούσαν να του τύχουν.

Το ότι έχασε τα μαλλάκια του ήταν η ηπιότερη. Έδωσε μεγάλη μάχη να αντέξει τους πόνους, τις αλλεργικές αντιδράσεις στα φάρμακα, τις παρακεντήσεις στο μυελό των οστών κάθε μήνα!

 Έπρεπε όμως, ΕΠΡΕΠΕ να αντέξει να φτάσουμε στη μεταμόσχευση!

Μπήκε στην παγκόσμια λίστα για εύρεση δότη μυελού των οστών. Δυστυχώς εγώ και ο σύζυγος μου, όπως όλοι οι γονείς είμαστε συμβατοί με τα παιδιά μας στο 50%.

Βρέθηκαν πέντε άνθρωποι από την παγκόσμια λίστα. Ένας Αμερικανός, ένας Γερμανός, ένας Άγγλος, ένας Ισραηλινός και ένας Κύπριος.

Στο μεσοδιάστημα έφερα στον κόσμο την κόρη μου. Ελπίζαμε να είναι συμβατή με τον αδερφό της και να πάρουμε μόσχευμα από το μωρό. Επίσης σπάνιο να είναι δυο αδέρφια συμβατά μεταξύ τους… Χριστέ μου πόσα πράγματα δεν ήξερα…

Από τους πέντε αυτούς ανθρώπους τελικά ο πιο συμβατός με τον Λάμπρο μου ήταν ο Κύπριος, σε ποσοστό 85%.

Γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε  έναν Έλληνα, αναρωτήθηκα….

Η απάντηση ήρθε άμεσα από του γιατρούς. Ο Έλληνας δεν έχει ακόμα αποδεχτεί τον εθελοντισμό μυελού των οστών, φοβάται πως θα πονέσει η βάζει με το νου του χίλια δυο άσχημα πράγματα ότι θα του συμβούν. Δεν έχει τη σωστή ενημέρωση. Έτσι ειδοποιήθηκε ο Κύπριος δότης.

Αγχώθηκα μη τυχόν μετανιώσει τελευταία στιγμή και κάνει πίσω! Ο Λάμπρος μου δεν είχε περιθώρια αναμονής. ‘Ήταν αυτή η μια ευκαιρία! Ο δότης μας λοιπόν με χαρά έδωσε μυελό των οστών! Κάναμε τη μεταμόσχευση μυελού των οστών το καλοκαίρι το 2008. Το παιδί μου σώθηκε! Ξεπέρασε και όλες τις παρενέργειες της μεταμόσχευσης! Δέχτηκε το μόσχευμα!


 Μετά από πέντε χρόνια ήρθε και επιβράβευσή! «Μπράβο Λάμπρο! Το νίκησες το θηρίο! Όλα τελείωσαν! Δε χρειάζεται να σε βλέπουμε τόσο συχνά πια…παρά μια φορά το χρόνο για τυπικό έλεγχο. Να περνάς να μας χαιρετάς!» είπε ο γιατρός.

Πόση ευτυχία!!!! Ο Λάμπρος είχε ξεπεράσει τα πάντα και θα μπορούσε να έχει μια φυσιολογική ζωή τώρα πια!

Και στη νίκη αυτή είχε σύμμαχο ένα ξένο άνθρωπο! Πόσο τον ευχαριστώ…πόσο μικρή λέξη ακούγεται το «ευχαριστώ» μπροστά σε όλο αυτό που έκανε για το παιδί μου αυτός ο «ξένος»…

Από τότε η οικογένεια μου αποφάσισε πως δε θα ξεχάσουμε τον αγώνα ζωής που έδωσε ο Λάμπρος μας. Θα βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια ενημέρωσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών! Είναι μια απλή διαδικασία που σώζει ζωές!

Λίγο σάλιο σε μια μπατονέτα και αν υπάρχει συμβατότητα δίνουμε αίμα με παρόμοια διαδικασία αυτής των αιμοπεταλίων.

 Γινόμαστε συνειδητά δότες! Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, σε παιδιά αλλά και σε συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται!!! 

Φέτος 27/1/2018 ετοιμάζουμε την 4η φιλανθρωπική μας εκδήλωση και σας περιμένουμε όλους εκεί….»
Δελτίο Τύπου

Στις 27/1/2018 και ώρα 19:30, σας προσκαλούμε σε μια γιορτή για την ζωή, την αγάπη, την ελπίδα.

Στην καρδιά του Αμαρουσίου, στο χώρο του HABLO (Βύρωνος 19, Μαρούσι), 5 καταξιωμένοι Σεφ δημιουργούν το Μενού της Αγάπης.

Ο κ. Botrini, ο κ. Γραμματικόπουλος, ο κ. Νικολούζος, ο κ. Σταυρακάκης, ο κ. Ψωμόπουλος γνωρίζοντας το έργο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» θέλησαν να δείξουν την ευαισθησία τους δημιουργώντας μενού πέντε πιάτων, ένα από τον καθένα, που θα μας ταξιδέψουν σε πανδαισίες γεύσεων.

Το Μενού της Αγάπης!!!

Οι Djs Constantine Paco, o Perro La Noche, o Σέργιος Ρίζος, ο Θεοφάνης Πέγκας και η Αλέκα Απέργη θα μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι, με χορό, μια γιορτή για τη ζωή.

Το καλοσώρισμα στην εκδήλωση της ελπίδας και της αγάπης για τη ζωή θα κάνει η κ. Νένα Χρονοπούλου.

​Μενού Degustation 45e – Μενού Degustation με κρασί 55e

Τα έσοδα του Μενού της Αγάπης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας».

Από τις 19:30-22:00 θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών από το «Όραμα Ελπίδας». 

​Welcome drink & finger food από τις «Taste & Dolls»

Διαθέσιμος χώρος και για ποτό.

Μια εκδήλωση που συνδυάζει τη γεύση, τη μουσική, την ενημέρωση, την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη για τα παιδιά που έτυχε να έρθουν αντιμέτωπα με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Η διοργάνωση γίνεται με πρωτοβουλία της Μαρίας, της Χριστίνας, της Μαρίνας, της Κωνσταντίνας Νούλια και την ανιδιοτελή συμμετοχή φορέων και ιδιωτών.

Σας προσκαλούμε να αγκαλιάσετε με αγάπη αυτή την πρωτοβουλία, να γίνεται δότες μυελού των οστών, δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε όσα παιδιά και συνανθρώπους μας τη χρειάζονται.

#KommatiApoEmena