Μακαρονάδα με «φέτα»- η Ελληνική μακαρονάδα

0
1294

Η πιο εύκολη, νόστιμη και 100% ελληνική μακαρονάδα

Βάλε στο τραπέζι και στη διατροφή σου την πάστα με φέτα.

Η φέτα έχει φανατικούς λάτρεις και ορκισμένους εχθρούς. Για να θεωρείται όμως το εθνικό μας τυρί, σημαίνει πως αυτοί που τη λατρεύουν είναι πολλαπλάσιοι απ’ όσους την απεχθάνονται.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι η φέτα είναι μέσα στη δεκάδα των τυριών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως.

Η φέτα έχει λιπαρότητα, αλμυράδα και αρκετή υγρασία που την καθιστούν ιδανικό τυρί για να γίνει σάλτσα. Στα προαναφερθέντα προτερήματά της προσθέστε και ένα τόνο πικάντικο που έχουν κάποιες φέτες.

Για τη συνταγή που προτείνουμε ιδανική είναι η μαλακή φέτα.

 

Μακαρονάδα με φέτα

Τα Υλικά

Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
250 γρ. φέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Αν έχεις: 1 κύβος (ζελέ) ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη, καρύδια

Η Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε αλάτι (λιγότερο από συνήθως γιατί η φέτα είναι αλμυρή), τον κύβο και τα ζυμαρικά (για τη συνταγή αυτή δεν κάνουν μόνο τα πολύ ψιλά ζυμαρικά, όπως το ριζάκι και το πολύ λεπτό κριθαράκι).

Θρυμματίζουμε προσεκτικά με το χέρι τη φέτα, όπως και τα καρύδια.

> Μόλις είναι σχεδόν al dente, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε (κρατώντας το ζωμό) και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός τους. Τα φυλάμε σε ένα μπολ.

Ξεπλένουμε καμιά εικοσαριά κάππαρες να φύγει το ξίδι τους.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί, την ψιλοκομμένη τη σκελίδα του σκόρδου. Τη σοτάρουμε, προσθέτουμε μια κουτάλα από το ζωμό των ζυμαρικών και τη φέτα. Προσπαθούμε με μια κουτάλα ή με ένα πιρούνι να λιώσουμε καλά όλα α κομμάτια της φέτας. Εάν η φέτα έχει αρχίσει να κολλάει, ρίχνουμε άλλη μια κουτάλα ζωμό.

> Μόλις η φέτα πάρει κρεμώδη υφή ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε προσεχτικά, ώστε να «λιγδωθεί» από τη σάλτσα της φέτας. Προσθέτουμε την κάππαρη και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε το πιάτο μας να «πιει» όλα τα ζουμιά του, προσέχοντας όμως να μην κολλήσει στον πάτο του τηγανιού.

> Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω με λεπτοκομμένο μαϊντανό.

> Σερβίρει 4.

Η συνταγή είναι του Παύλου Παπαφράγκου

Καλή Επιτυχία

Πηγή: askmen.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here