Ο Βασίλης Καπερνάρος σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση για τη Δημαρχεία στο Δήμο Αθηναίων, έχει την τύχη να στηρίζεται σε πολύ γερά μπράτσα. Ένας από τους πιο διακεκριμένους αθλητές στο bodybuilding, ο Κώστας Μπουρνάζος δίνει το παρόν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καπερνάρου.

Είναι και οι δύο τους πολύ δυναμικές παρουσίες στο χώρο τους, ο ένας στο χώρο της δικαιοσύνης, πολέμιος της αδικίας και υπερασπιστής του δικαίου και όλων όσων χρειάζονται υποστηρικτή με ήθος και μαχητικότητα, και ο άλλος στο χώρο του αθλητισμού και των αγώνων, που γνωρίζει πως τίποτα δε σου χαρίζεται αν δε χυθεί πολύς ιδρώτας, δουλεύοντας σκληρά πάνω απ’ όλα…

Δύο άνδρες που διακατέχονται από το ίδιο πάθος για τη νίκη, αλλά και την ανάληψη ευθυνών και μάλιστα τι ευθυνών… Βαρέων, βαρών !!!

Δε θα μπορούσα να φανταστώ τίποτε καλύτερο δίπλα στο Βασίλη, γνωρίζοντας χρόνια τον Κώστα Μπουρνάζο, αλλά και ολόκληρη την οικογένειά του, είμαι σίγουρη πως η παρέα των ανθρώπων που έχουν ηθική και τολμούν να διεκδικήσουν με οποιοδήποτε κόστος, μαζεύεται πλέον στη σωστή παράταξη.

«Αθήνα το σπίτι μας» είναι το σύνθημα του συνδυασμού του Βασίλη Καπερνάρου…

«Μια παράταξη γεμάτη λεβέντες» θα το έλεγα εγώ και το εννοώ πραγματικά, γιατί σπάνια σε ένα ψηφοδέλτιο θα δεις μαζεμένους τόσους καλούς και δυναμικούς ανθρώπους.

Ο Κώστας Μπουρνάζος είναι ένας εξαίρετος αθλητής μέχρι και σήμερα, χαράζοντας τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του bodybuilding και εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση «σόι το βασίλειο» γιατί είναι αδερφός του διακεκριμένου αθλητή του bodybuilding Σπύρου Μπουρνάζου, και έχουν ακόμα έναν αδελφό τον Παναγιώτη Μπουρνάζο.

Κώστας Μπουρνάζος-Σπύρος Μπουρνάζος-Παναγιώτης Μπουρνάζος

Από πολύ μικροί ο Κώστας και ο Σπύρος έχοντας μεράκι με τη γυμναστική άρχισαν να αθλούνται, φτιάχνοντας αυτοσχέδια βάρη. Η προπόνηση τότε γινόταν από τους δύο εφήφους, δίπλα στις καλλιέργειες που διέθεταν στη γεννέτειρά τους την Αμφιλοχία.

Όπως θα διαπιστώσετε στην παρακάτω φωτογραφία το σώμα του Κώστα άρχισε ραγδαία να ανταποκρίνεται στην καθημερινή γυμναστική με βάρη και η πορεία του μετά από αυτό είχε ήδη χαραχτεί.

 

Πολύ γρήγορα ήρθαν οι επιτυχίες γιατί ο Κώστας Μπουρνάζος ίσως είναι ο μικρότερος αθλητής που συμμετείχε σε αγώνες bodybuilding… Μόλις 16 ετών !!!

Μετά από τον πρώτο του αγώνα ο δρόμος του ήταν ένας και μοναδικός.

Επίσημα αθλητής του Bodybuilding, ένας έφηβος είχε αποφασίσει από πολύ νωρίς ποια θα ήταν η πορεία του. Ο Αθλητισμός και μόνο αθλητισμός.

Η ζωή του Κώστα ήταν πάντα γεμάτη πειθαρχία, οργάνωση και αφοσίωση σε ότι αγαπούσε και επέλεγε.

Δεκάδες οι αγώνες στο διάβα της καριέρας του, σε άλλους έπαιρνε μετάλλια σε άλλους πάλι του έφτανε μόνο η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα για τον ίδιο σκοπό και τον ίδιο στόχο… Τον αγώνα!!!

Το πιο σημαντικό όμως απ΄όλα στη ζωή του Κώστα είναι η οικογένεια, είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το πόσο δεμένη είναι η οικογένεια Μπουρνάζου. Τα τρία αδέλφια είναι τόσο δεμένα σαν μία γροθιά, αυτό κάνει πραγματικά περήφανο τον πατέρα τους.

Ο Κώστας Μπουρνάζος με τη σύζυγό του Ειρήνη Αντωνάκου

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος αρκετά χρόνια με ένα υπέροχο πλάσμα που ακούει στο όνομα Ειρήνη Αντωνάκου.

Διατηρεί ένα από τα πιο παλιά και πιο οργανωμένα γυμναστήρια στον Πειραιά και όσοι γνωρίζουν από γυμναστική είναι πιστοί του ακόλουθοι.


Παρακάτω θα διαβάσετε λίγες από τις αθλητικές διακρίσεις του Κώστα Μπουρνάζου, του ταπεινού αθλητή που μέχρι και τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο αθλητισμός είναι μεγάλη του αγάπη.

Το 1976,πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στο Mr Eλλάς της WABBA.

Η επόμενη του εμφάνιση προσδιορίζεται το 1979,στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της IFBB.

Εκεί, κερδίζει την κατηγορία των Juniors, ανάμεσα σε 24 αθλητές!

Επίσης, το 1982,στο Μr Ελλάς της WABBA, κερδίζει την ψηλή κατηγορία Εφήβων,με αντιπάλους τους: Δημήτρη Παπαντώνη, Σπύρο Κατσούρη,και το Σιμο Μπατμανή..

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε μία ακόμα νίκη, για το καλό των Αθηναίων αυτή τη φορά, που πράγματι έχουν ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν τι θα πει «βάρος ασήκωτο»…

 

Αυτά είναι τα αυτοσχέδια βάρη προπόνησης με τα οποία έκαναν γυμναστική τα αδέρφια

Ευχαριστούμε το :www.kataggeilete.blogspot.com  για τις αθλητικές πληροφορίες που αφορούν τον Κώστα Μπουρνάζο και για κάποιες από τις φωτογραφίες επίσης.

Facebook: Κωνσταντίνος Μπουρνάζος