Όλοι οι γονείς έχουμε την ίδια αγωνία, το τι συμβαίνει στα παιδιά μας και το πως τους συμπεριφέρονται όταν εμείς δε βρισκόμαστε μπροστά.

Ένα τραγικό γεγονός από τα τόσα που καθημερινά συμβαίνουν στα διάφορα ιδρύματα που υποτίθεται πως φροντίζουν παιδιά ή άτομα με ιδιαιτερότητες, πήρε το δρόμο της «δικαιοσύνης» και ΔΙΚΑΙΩΣΕ τους δράστες… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ !

Πέρασε λένε η πενταετία και το αδίκημα παραγράφηκε…

Να χαιρόμαστε τους νόμους μας, αλλά και αυτούς που δεν τους ανασυντάσουν. Άραγε γιατί; Απλά γιατί οι νόμοι στην Ελλάδα γίνονται για να ευνοούνται τελικά όλοι όσοι θέλουν να τους  παραβούν.

Εδώ όμως το πράγμα αλλάζει, εδώ μιλάμε για ανήμπορα παιδιά, για πλάσματα άκακα, για πλάσματα που οι γονείς εμπιστεύονται πληρώνοντας περιουσίες ολόκληρες σε ιδρύματα που οφείλουν ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΟΥΝ τα παιδιά τους. Και τους τα παραδίδουν με τραύματα που ΔΕ ΘΑ ΓΙΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ…  Και μετά έρχεται και η δικαιοσύνη και βάζει και το κερασάκι στην τούρτα… Σε αργία βρίσκεται ο υπάλληλος-δήμιος… Ναι του έκαναν τα μούτρα κρέας…

Σκέφτηκε ποτέ κάποιος νομοθέτης πως με αυτές τις προκλήσεις που νομοθετούν όλοι τους κάνει τα πρόβατα λύκους;

Αυτό επιθυμείτε δηλαδή, να κλείσετε εμάς στη φυλακή και τα παιδιά μας να τα βιάζουν, να τα χτυπάνε και να τα σκοτώνουν τα καθάρματα σε ιδρύματα που είναι ανοιχτά και λειτουργούν με βασανιστές; Είχε ξανακατηγορηθεί λένε στο παρελθόν αυτό το κτήνος, και συνέχιζε να εργάζεται εκεί, δίπλα σε άτομα ανίκανα να υπερασπιστεί τον εαυτό του;

Ο Διευθυντής του ιδρύματος δεν είναι υπεύθυνος για το προσωπικό που προσλαμβάνει;

Άντε να δούμε τι διώξεις θα ασκηθούν κατά των υπευθύνων, ή μήπως έχει παρέλθει και γι’ αυτό η πενταετία;

Αν δε θέλετε να μας κάνετε δολοφόνους, υπερασπιστείτε μας ως οφείλετε.

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου


 

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε υπάλληλο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην ΚΕΠΕΠ «’Αγιος Δημήτριος»), που βρίσκεται στην Πυλαία

Δεν υπάρχουν λόγια για τα μαρτύρια που πέρασε ΑμεΑ στα χέρια υπαλλήλων σε κέντρο αποκατάστασης. Παρόλα αυτά ο ένας εμπλεκόμενος απαλλάχθηκε από το δικαστήριο. Διαβάστε λεπτομέρειες για την ανατριχιαστική υπόθεση.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε υπάλληλο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος»), που βρίσκεται στην Πυλαία. Το δικαστήριο τον καταδίκασε, επειδή βιντεοσκόπησε την κακοποίηση που υπέστη μέσα στο κέντρο,άτομο με νοητικά προβλήματα από συνάδελφό του.

Του έβαλαν σάκο στο κεφάλι!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2014, όταν η πρόεδρος τού Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε με κούριερ ένα dvd που περιείχε σκηνές από θάλαμο της συγκεκριμένης δομής. Το βίντεο, που διαβιβάστηκε άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, εμφάνιζε υπάλληλο του Κέντρου, με ιδιότητα θαλαμηπόλου, να βάζει μετά από προτροπή του καταδικασθέντος υπαλλήλου, υφασμάτινο σάκο στο κεφάλι τού ανυπεράσπιστου θύματος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος θαλαμηπόλος φαίνεται να σφίγγει τον σάκο στο κεφάλι και στον λαιμό του παθόντα, δυσχεραίνοντας σημαντικά τη λειτουργία της αναπνοής του, με συνέπεια, όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, αυτός να φωνάξει και να πέσει στο πάτωμα. Σύμφωνα με το βούλευμα, την ίδια ώρα, ο υπάλληλος που φέρεται να καταγράφει το βίντεο ακούγεται να γελάει και να απολαμβάνει όσα συμβαίνουν, προτρέποντας τον συνάδελφό του να συνεχίσει. Ο τελευταίος, δε, απευθυνόμενος προς τον περιθαλπόμενο, ακούγεται να τραγουδάει «σήκω χόρεψε…».

Απαλλάχθηκε ο φυσικός αυτουργός!

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε και ο θαλαμηπόλος, ως φυσικός αυτουργός των παραπάνω πράξεων, αλλά το δικαστήριο τον απάλλαξε για τα πλημμελήματα της έκθεσης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κρίνοντας ότι οι εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις τελέστηκαν του Αύγουστο του 2010, οπότε αυτές παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Ο ίδιος -πάντως- είχε καταδικαστεί πριν από έναν χρόνο σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για άλλη υπόθεση κακοποίησης που σημειώθηκε στο ίδιο Κέντρο εις βάρος τριών παιδιών με νοητική υστέρηση. Έκτοτε τελεί σε αργία, ενώ το Εφετείο του προσδιορίστηκε για τον προσεχή Δεκέμβριο.


Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι μεταξύ των δύο παραπάνω συναδέλφων υπήρχε μια κόντρα, και εκτιμάται ότι η αποστολή του dvd έγινε ως αντίποινα προς τον φυσικό δράστη, αφού ο υπάλληλος που βιντεοσκόπησε τις σκηνές δεν εμφανίζεται πουθενά, παρά μόνο ακούγεται η φωνή του, γεγονός που ο ίδιος στην απολογία του χαρακτήρισε συμπτωματικό, αφού κατά τους ισχυρισμούς του βρισκόταν σε διπλανό χώρο.

Πηγή: www.newsit.gr