Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για νηστίσιμα κουλουράκια απίστευτα αφράτα και νόστιμα!!

ΥΛΙΚΑ (βασική συνταγή)

  • 100 γρ λάδι φυτικό ή ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο
  • 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 30 γρstevia parana σε αναλογία 1:3
  • 300 γρ φαρίνα ολικής ( ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ. μπέικιν)
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. σκόνη κανέλα Κεϋλάνης

 

Η συνταγή μας είναι πολύ εύκολη και γίνεται στο λεπτό!!

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το φυτικό λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και τηνSteviaParana
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και ρίχνουμε την βανίλια, το υλικό που επιλέξαμε (κανέλα) και τέλος την φαρίνα
  • Ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια ελαστική ζύμη (ΔΕΝ ζυμώνουμε)
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
  • Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς αέρα και όταν έχει φτάσει στη θερμοκρασία που θέλουμε τα ψήνουμε ΜΟΝΟ για 10 λεπτά !!

Συνταγή: Μαρία Κούρτη

 



Πηγή: www.mlsteviahellas.com