Κουκιά φρέσκα με σάλτσα σκόρδου

 

Υλικά συνταγής:

1 ½ κιλό φρέσκα κουκιά καθαρισμένα

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 ποτήρι νερό

4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5 κουταλιές ξύδι

αλάτι

άνηθο ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση συνταγής:

Κόβετε τα κουκιά στη μέση χωρίς να φτάσετε στην άκρη. Τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 50-60 λεπτά.

Τα σουρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Διαλύετε το αλεύρι στο νερό και στο ξύδι και το ρίχνετε στο λάδι.

Αλατίζετε. Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν είναι πολύ σφιχτή αραιώνετε με λίγο νεράκι ακόμα. Σερβίρετε τα κουκιά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον άνηθο.

Σημείωση: Βράστε τα κουκιά και μια δεύτερη φορά αν θέλετε με καθαρό νεράκι προκειμένου να φύγει κάθε ίχνος από το κυάνιο που περιέχουν και το οποίο πιθανόν να σας δημιουργήσει μικρά προβλήματα.

 

Πηγή: www.mama365.gr