Έθνικ συνταγές στο πιάτο σας !

Κοτόπουλο Tikka Masala από την Ινδία

Υλικά Συνταγής :

Για την Μαρινάτα

500 γρ στήθος κοτοπούλου καθαρισμένο απο πέτσα και κόκκαλα
1 / 2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλίες της σούπας πελτέ
1 κουταλία της σούπας  κύμινο
Ενα Μικρό κομμάτι του τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλάκια τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι

Για την Σάλτσα Massala
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας κρεμυδόσποροι (προαιρετικά)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 – 2 φρέσκες πράσινες πιπεριές κομμένες
200γρ ψιλοκομμένες ντομάτες (Κονσέρβα)
1 / 2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 / 2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1 / 2 κουτ. Garam Masala ( ινδικό καυτερό μείγμα μπαχαρικών)

 

Εκτέλεση Συνταγής:

Για την Μαρινάτα

Βάλτε όλα τα συστατικά για την Μαρινάτα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και δουλέψτε τα για λίγο, στη συνέχεια βάλτε το μίγμα ένα μπολ και ανακατέψτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε να μαριναριστούν  για μερικές ώρες.

 

Για την σάλτσα Massala

Για να κάνετε τη σάλτσα, ζεστάνετε το λάδι  σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε  για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τους σπόρους κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι, τσιγαρίστε μέχρι να βγάλουν τα αρωματά τους.

Προσθέστε τις ντομάτες, το γιαούρτι και το γάλα καρύδας και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο σε καλαμάκια και μαγειρέψτε σέ δυντατό φούρνο για 15 λεπτά γυριζοντάς τα  συχνά, ή τηγανίστε τα κοτόπουλο σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο με τη σάλτσα και σιγοβράστε για λίγα λεπτά ακόμα , προσθέστε το φρέσκο κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, και το Garam Masala.
Σερβίρετε το  με ρύζι Basmati.

 

Συνταγή: syntages-mageirikhs.gr

Πηγή: www.mama365.gr