Γευστικό κοτόπουλο με υλικά όχι και τόσο ένοχα…. Ένα πιάτο κατάλληλο για όσους θέλουν να χάσουν πόντους ή απλά προσέχουν την διατροφή τους!!

Γευστικό κοτόπουλο με υλικά όχι και τόσο ένοχα…. Ένα πιάτο κατάλληλο για όσους θέλουν να χάσουν πόντους ή απλά προσέχουν την διατροφή τους!!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 μικρά στήθη κοτόπουλου χωρίς λίπος
  • 1 φλιτζ. Νερό
  • 2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Κόβουμε στα δυο κάθε στήθος, βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε μια σανίδα και τα κοπανάμε μέχρι να έχουν πάχος 1,5 εκ.
  3. Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε μια ρηχή χύτρα του 11/2 λιτρου.

  4. Βάζουμε το κρασί, το νερό, τη μουστάρδα, το άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Τα περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο στη χύτρα. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό. Ρίχνουμε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Σημείωση: Για ανάλατη δίαιτα παραλείπουμε το αλάτι.

Πηγή: sugarfree.gr