Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, η οποία συνδυάζει το ασβέστιο, που περιέχει το τυρί, με τη β-καροτίνη, που έχουν οι ντομάτες, και με τις υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, που διαθέτει το κοτόπουλο.

Υλικά για 4 μερίδες (450 θερμίδες η καθεμία)

4 στήθη κοτόπουλο

4 λεπτές φέτες μοτσαρέλα

4 κουταλιές πέστο

50 γρ. ελιές

100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες

10 γρ. φρέσκο βασιλικό

λίγο αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά,φροντίζοντας να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.

Απλώνετε 1 κουταλιά πέστο σε κάθε στήθος.

Tοποθετείτε από πάνω 1 φέτα μοτσαρέλα, τιςντομάτες και τις ελιές.

Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου.

Aλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

 

Διατροφικά στοιχεία
Ασβέστιο, προβιταμίνη Β, β-καροτίνη, πρωτεΐνες

 

Πηγή: www.sugarfree.gr