Κορμός με καρδιά παγωτό

 

Υλικά συνταγής:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • Κακάο (όση ποσότητα θέλετε)
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο ρούμι ή κονιάκ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού (προαιρετικά)
  • παγωτό βανίλια

 

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να το μίγμα μας να ασπρίσει.
2. Σε μια μικρή λεκάνη σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε στο μίγμα με το βούτυρο το κακάο, τις βανίλιες, το ρούμι και τον κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά με την σπάτουλα, προσθέτουμε τα μπισκότα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το χέρι μας.
3. Στρώνουμε το γλυκό σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε στη μέση του μπάλες παγωτού.
4. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ή μιας πετσέτας κλείνουμε με τα χέρια μας σε ρολό και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσει.

 

Πηγή:wwwicookgreek.com