Κομπόστα μήλου με δυόσμο και κανέλα

Υλικά συνταγής:

  • 4 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας και λίγη κανέλα σε σκόνη
  • φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ρίχνετε τα μήλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτετε νερό ίσα να τα καλύπτει και τα βράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή, όχι να λιώσουν).
  2. Μόλις κρυώσουν λίγο, τα βάζετε σε βάζα ή τα μοιράζετε σε μπολ σερβιρίσματος μαζί με το σιρόπι. Σερβίρονται δροσερά, πασπαλισμένα με λίγη κανέλα και ψιλοκομμένο δυόσμο, σκέτα ή με γιαούρτι.

Λίγα λόγια για τη συνταγή
Συνταγή για σπιτική κομπόστα μήλου. Σερβίρονται, σκέτα, με γιαούρτι και καρύδια, ή χρησιμοποιούνται σε γλυκά.

 

Πηγή:www.icookgreek.com