Μας δίνουν με το σταγονόμετρο μήνα – μήνα τις θεραπείες των παιδιών μας…

Η δύσκολη αυτή κατάσταστη της αμφιβολίας για το τι θα γίνει αύριο με τις θεραπείες των παιδιών ΑΜΕΑ έχει εξαντλήσει και τους γονείς και τα παιδιά αλλά και τα θεραπευτήρια.

Για ακόμα μία φορά φάνηκε η προχειρότητα των αποφάσεων της Κυβέρνησης εκείνης της νύχτας στις 23-12-2016.

Δίνοντας τη μία παράταση πίσω από την άλλη αποδείχτηκε περίτρανα πως η συγκεκριμένη «Σύμβαση» ήταν πλήρως ακατάλληλη για να εφαρμοστεί και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Πεταμένα παλιόχαρτα έχοντας επάνω μόνο αριθμούς (γιατί έτσι μας βλέπουν) και περικοπές. Αυτό ήταν η «βιώσιμη σύμβαση» που ήθελαν και επέβαλαν σε όλους για να υπογραφεί άρων-άρων, δήθεν να προστατεύσει τους γονείς από τα «κακά» θεραπευτήρια που μας πίνουν το αίμα.

Ο υπερβολικός εγωισμός τους όμως και η υπεροψία τους δεν τους επέτρεπε να κάνουν από την αρχή αυτό που τελικά βλέπουμε όλοι πως γίνεται…

Δεν δέχτηκαν από την αρχή αυτό που όλοι οι γονείς θεωρούσαμε σωστό και δίκαιο για όλες τις πλευρές: να μην αλλάξει τίποτα για τα παιδιά μας έως και το τέλος του Ιουνίου του 2017 δηλαδή ως το τέλος της σχολικής σαιζόν.

Έτσι θα είχαν μπροστά τους το χρόνο για τον όποιο σχεδιασμό χρειαζόντουσαν αλλά και τη δική μας ανοχή.

Αυτό θα ήταν ένα καλό βήμα από τη μεριά τους, θα μας χρύσωναν κάπως το χάπι… Όχι, δεν το έκαναν, γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα… Έκαναν όμως στάση πληρωμών στο «μουγγό» όπως συνηθίζουν για να μας «τρίξουν» τα δόντια.

Μέχρι και χθες που δόθηκε εντολή για πληρωμές…

ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!

Αφού ματώνουμε όλοι από τον Οκτώβριο, απλήρωτοι.

Αφού κλείνουν αρκετά κέντρα από την οικονομική ανέχεια των γονιών.

Αφού αρκετά παιδιά για να μην πω πολλά, κάθονται σπίτια τους άπραγα και κινδυνεύουν να παληνδρομήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αφού η υγεία όλων μας έχει κλονιστεί και τα χάπια της πίεσης και της ταραχής κάνουν βόλτα από σπίτι σε σπίτι.

Μήπως πρέπει να σας πούμε και ευχαριστώ που μας αρρωστήσατε;

Τελειώνεται επιτέλους αυτό το Γαϊτανάκι της ανασφάλειας, της ντροπής και του αίσχους έναντι της Υγείας των Παιδιών μας και δώστε μια Υγιή και Βιώσιμη λύση, διότι τους το οφείλετε. 

Εσείς ανοίξατε αυτή τη σικέ παρτίδα του άνισσου αυτού αγώνα, εσείς και να την κλείσετε με δικό σας κόστος και μόνο με δικό σας.

Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε, κανένας δε σας τον στερεί, αλλά δώστε μας το οξυγόνο που μας πήρατε πίσω.

 

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

 

 

Η επίσημη ανακοίνωση:

Νέα παράταση αναγκάστηκε να δώσει ο ΕΟΠΥΥ στο θέμα της Ειδικής Αγωγής, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να επέλθει συμφωνία με τους αντίστοιχους παρόχους.
Ειδικότερα, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρατείνει τη διαδικασία αποζημίωσης για όσους διεκδικούν χρήματα από επιστήμονες της Ειδικής Αγωγής όπως ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές έως τις 31/03/2017.
Η παράταση δόθηκε επειδή, όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας για το θέμα της Ειδικής Αγωγής.
Εκατοντάδες γονείς περιμένουν την εξέλιξη στο θέμα με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να συνεχίσουν κανονικά τις θεραπείες στα παιδιά τους.