Το nena.gr, συνομίλησε με την κ. Κατερίνα Δημοχρόνη, η οποία δημιούργησε την ομάδα:«ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΙΔΙΟΛΗ –ΕΠΙΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ», στο facebook.

Μέσα σε πολύ λίγο διάστημα η ομάδα πήρε κυριολεκτικά «φωτιά» αφού γέμισε από γονείς που έψαναν τρόπο να κάνουν καλά τα παιδιά τους, αλλά και από ασθενείς που ήθελαν να ενημερωθούν για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι μετά από λίγο διάστημα η κ. Δημοχρόνη οργάνωσε την πρώτη συγκέντρωση που αφορούσε την κανναβιδιόλη και την ικανότητά της να δρα εκεί που τα φάρμακα δε μπορούν.

Τώρα μετά από 6 μήνες οργανώνει τη δεύτερη συγκέντρωση γύρω από το ίδιο θέμα, έχοντας σκοπό να ακουστεί η φωνή εκατοντάδων γονέων αλλά και ασθενών που τόλμησαν γεμάτοι απόγνωση και πήραν το ρίσκο της δοκιμής μίας άλλης μεθόδου ίασης, που εδώ στην Ελλάδα παρ’ όλο που είμαστε Ευρώπη δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμα…

Έστω και αν κάνει καλό, έστω και αν κάνει παιδιά να μην υποφέρουν, έστω και αν δίνει ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει…

 

Εμείς θέλοντας πάντα να ακούγονται οι φωνές που είναι γεμάτες αλήθεια, επικοινωνήσαμε με την κ. Δημοχρόνη και μοιραζόμαστε μαζί σας την αγωνία της αλλά και την τεράστια προσπάθειά της να ακουστούν όλα όσα μέχρι τώρα κανένας δεν τολμούσε να βγάλει τόσο δυναμικά από το καβούκι τους…

ΕΡ: Κ. Δημοχρόνη, πως αποφασίσατε να κάνετε την ομάδα «ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΙΔΙΟΛΗ –ΕΠΙΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ» στα Social Media?

ΑΠ: Μετά από 2 χρόνια έρευνας για το δικό μου παιδί αποφάσισα να το δωσω με δικη μου ευθυνη. Ήταν η τελευταια μου ελπιδα.

Ξεκινήσαμε 22 ιανουαριου και από την 2η κι όλας ημέρα άκουσα το παιδί μου να ζητάει να ακούσει τον «Παντελίδη» την 4η ημέρα έβγαλε το τυρί από το ψυγείο και μου είπε: «θέλω τυράκι»!

Είχε ηρεμήσει, γελούσε, είχε βλεμματική επαφή άψογη και ξεκίνησε να εκτελεί εντολές !

Βλέποντας κάθε μέρα που περνούσε να βελτιώνεται το παιδί μου και γνωρίζοντας πόσο δύσκολα βιώνει η κάθε οικογένεια που έχει ένα άτομο ΑμεΑ μετά από παρότρυνση μιας φίλης (μητέρας παιδιού ΑμεΑ) αποφάσισα να δημιουργήσω στο facebook, αυτή την ομάδα.
Κάθε μέρα διαπιστώνω πως υπάρχει πλήθος κόσμου που θέλει να ενημερωθεί για τη «φαρμακευτική κάνναβη». Ασθενείς και γονείς προσπαθούν να βρουν λύση για να μην υποφέρουν…

Έτσι έχουμε πάρει όλοι εμείς γονείς και ασθενείς, μόνοι μας την απόφαση αλλά και την ευθύνη να ξεκινήσουμε την ενημέρωση προς όλους όσους θέλουν να μάθουν τα αποτελέσματα της χρήσης της «κανναβιδιόλης» μέσα από εμπειρίες και πραγματικές μαρτυρίες.

Θεωρούμε πως τα μηνύματα που έχουμε μέχρι τώρα όχι μόνο είναι πολλά αλλά είναι συγκινητικά και ιδιαίτερα αισιόδοξα γι’ αυτό και υποχρεούμεθα να τα μοιραστούμε με όλους όσους πρέπει να τα ακούσουν!

ΕΡ: Τι ανταπόκριση είχε; Οι γονείς που «τόλμησαν» και έδωσαν στα παιδιά τους τη «φαρμακευτική κανναβιδιόλη» ήταν πολλοί; Πιστεύετε πως δεν είχαν άλλη επιλογή;

ΑΠ: Δυστυχώς ναι ήταν και ήταν πολλοί και δεν είχαν άλλη επιλογή !

Φανταστείτε πως γονείς έφτασαν σε σημείο να μου λένε πως τα παιδιά τους μετά από αγωγή με πάρα πολλά φάρμακα δεν έχουν βοηθηθεί τελικά, και πως θα ξεκινούσαν αγωγή με την κανναβιδιόλη γιατί δεν έχαν πλέον άλλη επιλογή, αφού ο ίδιος ο θεράπων ιατρός του παιδιού τους είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά ανακοινώνοντάς τους πως δεν είχε κάτι παραπάνω να προσφέρει στο ΑμεΑ παιδί τους.

Μετά από τέτοιες επίπονες καταστάσεις που καθημερινά βιώνουν ασθενείς, γονείς αλλά πάνω απ’ όλα τα ίδια τα παιδιά ΑμεΑ, ο κάθε ένας από εμάς τόλμησε με δική του ευθύνη είτε για το παιδί του είτε για τον ίδιο του τον εαυτό, και ξεκίνησε την κανναβιδιόλη.

Το μεγάλο καλό που έχει κάνει η ομάδα μου στο facebook, είναι πως συζητάμε τα αποτελέσματα σε καθημερινή βάση και βλέπουμε πως είναι εξαιρετικά !

ΕΡ: Σε ποιές παθήσεις (περιπτώσεις) διαπιστώθηκαν κραυγαλέες διαφορές στα παιδιά;

ΑΠ: Στον «αυτισμό» και στις «επιληψίες» πρώτα πρώτα.

Καθημερινά οι γονείς μας γράφουν πως επιτέλους τα παιδιά τους έχουν «βλεμματική επαφή» και μάλιστα άψογη. Μας λένε πως έχουν μέσα σε δέκα περίπου ημέρες άψογη επικοινωνία μαζί τους. Πολλά απ’ τα παιδιά ξεκίνησαν να μιλάνε και οι γονείς τους είναι πλέον ευτυχισμένοι !

Αρκετά από τα παιδιά έκαναν πολλά επεισόδια επιληπτικών κρίσεων καθημερινά, σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις τα επεισόδια έχουν μειωθεί και σε αρκετές περιπτώσεις ΝΑΙ, μιλάμε ακόμα και για ολόκληρους μήνες δίχως ούτε μία κρίση επιληψίας !

Υπάρχουν ακόμα και παιδιά που έχουν «σύνδρομα» και οι γονείς μας λένε πως επιτέλους μπορούν πλέον να πουν πως έχουν ένα «άλλο» παιδί! Γιατί άρχισαν να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους, να συμμετέχουν στην καθημερινότητα της οικογένειας ! Αν αυτό δεν είναι ένα τεράστιο «θαύμα» για τους γονείς και τα παιδιά τότε ποιό είναι;

Επίσης μιλάμε και για ασθενείς με «αυτοάνοσα νοσήματα» αλλά και με «καρκίνο» που έχουν θεαματική εξέλιξη και γι’ αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, με αφετηρία τους γιατρούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υγεία όλων μας !
ΕΡ: Οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα και τολμούν να χρησιμοποιήσουν τη «φαρμακευτική κανναβιδιόλη» σας καταθέτουν με στοιχεία τα αποτελέσματα των παιδιών τους. Πόσο σημαντικές θεωρείτε πως είναι όλες αυτές οι μαρτυρίες και τι ανταπόκριση έχετε από τους επιστήμονες που τις έχετε καταθέσει;

ΑΠ: Οι επιστήμονες (γιατροί) βλέπουν μόνοι τους τα αποτελέσματα των παιδιών(ασθενών) και ζητούν ενημέρωση από τους γονείς για να αποκτήσουν γνώση και να βοηθήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανθρώπους που υποφέρουν με μεγάλες «φαρμακευτικές» αγωγές δίχως αποτέλεσμα !

ΕΡ: Τι περιμένουμε από το Ελληνικό Κράτος σε σχέση με τη «Φαρμακευτική Κανναβιδιόλη» και τα άτομα με «Αυτισμό» και «Επιληψία»;

ΑΠ:Τη σωστή ενημέρωση στους ειδικούς (γιατρούς) και τη σωστή θεραπεία των ανθρώπων που την έχουν ανάγκη. Πρέπει να βρουν τρόπο να διδάξουν σωστά τη χρήση της για να γίνετε ορθή ενημέρωση και θεραπεία στους ασθενείς!

ΕΡ: Στις 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη Εκδήλωση που με δική σας πρωτοβουλία έχετε οργανώσει με σκοπό την ενημέρωση πάνω στο θέμα του Αυτισμού και της Επιληψίας και της Κανναβιδιόλης. Έτσι θα έχουμε την τύχη να ακούσουμε εμπειρίες από γονείς, αλλά και γιατρούς σε σχέση με το CBD. Ποια θα μπορούσε να είναι η κίνηση του κράτους για να δικαιώσει όλες αυτές τις προσπάθειες αλλά και τις ελπίδες των παιδιών, γονέων αλλά και ασθενών;

ΑΠ: Ναι στις 26 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή ανήμερα του Αγίου Στυλιανού που είναι και ο «προστάτης» των παιδιών, εμείς όλοι θα είμαστε μαζεμένοι για ακόμα μια φορά για μα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με γιατρούς που έχουν γνώσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να εξηγήσουν στον κόσμο τις ιδιότητες του βοτάνου και το πως λειτουργεί το Ενδοκανναβινοειδές σύστημα του ανθρώπου. Θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να ενημερωθεί ο κόσμος που υποφέρει και ψάχνει να βρει λύσεις στα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και δυστυχώς μένουν άλυτα!

ΕΡ: Θεωρείτε πως η «Κυβέρνηση» που θα «τολμήσει» να ψηφίσει το εν λόγω Νομοσχέδιο περί νομιμοποίησης της Φαρμακευτικής Κανναβιδιόλης δε θα έχει καλή τύχη;

ΑΠ: Θεωρώ πως αν λάβουν τη σωστή ενημέρωση και πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τον κόσμο που υποφέρει, τότε τα πράγματα για όλους θα πάνε πολύ καλά !
ΕΡ: Δώστε μας μία μικρή γεύση για το τι θα παρακολουθήσουμε αυτή την Κυριακή στις 26 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννου Ρέντη στις 5μμ. Σε σχέση με την Φαρμακευτική Κανναβιδιόλη, τον Αυτισμό, τις Επιληψίες και άλλες Νευρολογικές Παθήσεις;

ΑΠ:  Αυτή την Κυριακή έχουμε την τύχη να βρίσκονται κοντά μας εξαίρετοι επιστήμονες νευρολόγοι, ψυχίατροι, ασθενείς αλλά και γονείς που θα μιλούσουν όλοι για το βότανο και για το τι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Θα μοιραστούν με απόλυτη ειλικρίνεια τις εμπειρίες τους οι ασθενείς αλλά και οι γονείς των παιδιών θα καταθέσουν τις δικές τους μαρτυρίες σε σχέση πάντα με την επιρροή του «λαδιού» στη συμπεριφορά του παιδιού τους.

Όλα αυτά θα φανούν και μέσα από video-ντοκουμέντα, που μας έχουν στείλει φίλοι που είναι μακριά και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας προς ενημέρωση όλου του κόσμου.

Έτσι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να λύσουμε τις απορίες όλων όσων θα βρεθούν κοντά μας και θα έχουν κάτι να ρωτήσουν ή να καταθέσουν.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας να έλθουν κοντά μας αύριο γιατί ίσως η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση γίνει και η λύση στο πρόβλημά του.

Σας περιμένουμε, με απόλυτη κατανόηση και σεβασμό στο πρόβλημά σας

Κατερίνα Δημοχρόνη