Καρμπονάρα

 

Υλικά συνταγής:

500gr Σπαγγέτι Νο6

100γρ. τυρί τριμμένο Παρμεζάνα

5 Αυγά (Όσο πιο φρέσκα γίνεται!)

200 γραμ Μπέικον

½ ματσάκι Μαϊντανό

Αλάτι, Φρεσκοκομμένο Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Τα στραγγίζετε αφότου ετοιμάσετε τα υπόλοιπα. Όση ώρα βράζετε τα μακαρόνια κάνετε την παρακάτω διαδικασία. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μπέικον να κρυώσει.
Στη συνέχεια το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάς τα 2 αυγά ολόκληρα και από τα άλλα 2 μόνο τους κρόκους. Αφού τα χτυπήσετε, προσθέτετε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε και το μπέικον και στην συνέχεια ρίχνετε μέσα στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με περίπου μισό ποτήρι από το νερό στο οποίο βράσανε.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μερίδες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θες περιχύνετε και μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Συνταγή: foodweb.gr

 

Πηγή: www.mama365.gr