Στις 24 Φεβρουαρίου του 1970, ο Keith Sapsford, ένα 14χρονο αγόρι από την Αυστραλία, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από ύψος 60 μέτρων από τους τροχούς ενός DC-8 της Japan Airlines ενώ το αεροπλάνο απογειωνόταν από το Sydney με προορισμό το Τόκιο.

Ο Sapsford προφανώς μπήκε στον τροχό του αεροσκάφους σε μια προσπάθεια να ταξιδέψει ως λαθρεπιβάτης με την πτήση, αλλά πέθανε μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωση, όταν η γωνία των τροχών μετατοπίστηκε κατά τη διαδικασία της απογείωσης.

Ο John Gilpin, ένας Αυστραλός φωτογράφος, τραβούσε την ίδια μέρα φωτογραφίες από αεροπλάνα που απογειώνονταν από το αεροδρόμιο και τυχαία πήρε μια φωτογραφία του Sapsford στο μέσο του αέρα, καθώς έπεφτε. Ο Gilpin δεν τον είδε την ώρα που έπαιρνε τη φωτογραφία και το ανακάλυψε μια εβδομάδα αργότερα, όταν εμφάνισε το φιλμ του.

Ο πατέρας του Keith, CM Sapsford, τον θυμάται σαν ένα αγόρι γεμάτο ζωή που ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο. Ήταν πολύ ανήσυχος και το είχε σκάσει πολλές φορές από το σπίτι για να ικανοποιήσει την περιέργειά του. Οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να καλύψουν τις ανάγκες του παιδιού.

Με την επιστροφή τους όμως, ο Keith το ξαναέσκασε από το σπίτι και οι γονείς του, μη ξέροντας τι να κάνουν, απευθύνθηκαν σε μια οργάνωση για προβληματικά παιδιά, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να τον ηρεμήσουν.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη και στις 21 Φεβρουαρίου του 1970 ο Keith κατάφερε να το σκάσει, για τελευταία φορά.

«Το μόνο που ήθελα για το γιο μου ήταν να δει τον κόσμο. Η αποφασιστικότητά του να δει τον υπόλοιπο κόσμο στον οποίο ζούσε, του κόστισε τη ζωή του», είπε ο πατέρας.

Πώς συνέβη?

Ο Keith το έσκασε στις 21 Φεβρουαρίου και αναφέρθηκε ότι έλειπε, την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια, στις 24 Φεβρουαρίου μπήκε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, ανέβηκε στον τροχό ενός αεροσκάφους και μπήκε στο χώρο που χρησίμευε για την αποθήκευση του τροχού κατά τη διάρκεια της πτήσης.


Οι τεχνικοί πιστεύουν ότι ο Κέιθ κρυβόταν εκεί για αρκετή ώρα πριν από την απογείωση. Το αγόρι παρέμεινε κρυμμένο μέχρι να απογειωθεί το αεροπλάνο, αλλά αφού άφησε το έδαφος, το αεροσκάφος έβαλε μέσα τους τροχούς.

Ήταν εκείνο το σημείο όπου ο Keith έπεσε από ύψος περίπου 60 μέτρων, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Ωστόσο, οι γιατροί ανέφεραν ότι θα πέθαινε ανεξάρτητα της πτώσης λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ή της έλλειψης οξυγόνου.

Πηγή | klik.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ