Η βολική «αναμένουσα» του πρώην μου !

Διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορα άρθρα που τις περισσότερες φορές αφορούν τα ζευγάρια της show biz και την επάνασύνδεσή τους μετά από έναν ή ακόμα περισσότερους χωρισμούς.

Τα λόγια που περιγράφουν την επανασύνδεση είναι απίστευτα, πρόκειται για φράσεις όπως «ποτέ δε σταμάτησαν να εκτιμούν βαθιά ο ένας τον άλλο», «μην ξεχνάμε πως ήταν η γυναίκα που ήταν δίπλα του πάντα», «ο παλιός έρωτας τους αναζωπυρώθηκε», «αναβιώνουν τις παλιές καλές στιγμές της σχέσεις τους» και άλλα πολλά τέτοια που όλοι καταλαβαίνουμε περί τίνος επρόκειτω αλλά κανένας δεν τολμάει να το πει.

Όλα αυτά ασφαλώς τα λένε για να περιγράψουν κολακευτικά τη συμπεριφορά της «βολικής ανεμένουσας». 

Τώρα θα μου πείτε τι είναι πάλι τούτο, «αναμένουσα» λοιπόν είναι εκείνη η αγαπημένη που όταν ο καλός της θέλει να ξενοκοιτάξει, να ξενοκοιμηθεί, να ξενοπαντρευτεί, να ξενο κάνει παιδιά και γενικότερα είναι ολίγον «αλληνής» και όχι «αυτηνής» εκείνη λοιπόν η «αναμένουσα» δεν έχει κανένα πρόβλημα όπως και καμία αξιοπρέπεια να τριγυρίζει μέσα στα πόδια του για να του δείχνει πως τον αγαπάει τόσο που ανέχεται τα πάντα !

  • Η «αναμένουσα» δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει φίλη με την τωρινή σύζυγο μόνο και μόνο για να υπάρχει ανάμεσα στη ζωή του ζευγαριού αναμένοντας την κακιά στιγμή τους και ασφαλώς κάνοντας πάντα πως στεναχωριέται έχοντας ένα ουδέτερο ύφος χαρμολύπης, τέτοιο που όταν το βλέπεις σου’ ρχεται να της προσγειώσεις το πρώτο βάζο που θα βρεις στο κρανίο της.
  • Η «αναμένουσα» δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα να την προσβάλει ο πρώην της, γιατί έτσι επιβεβαιώνεται πως την προσέχει. Θέλοντας ασφαλώς να σιγουρευτεί για την όποια προσοχή του φροντίζει να τον εκνευρίζει συχνά – πυκνά όπως και να τον κάνει να ζηλεύει.
  • Η «αναμένουσα» συνήθως παρουσιάζεται στο «γαμπρό» ως θύμα της αγάπης της προς εκείνον προσπαθώντας να του δημιουργήσει τύψεις που εκείνος τελικά τα κατάφερε και προχώρησε τη ζωή του ενώ εκείνη τη «στοίχειωσε» ο ερωτάς του.
  • Η «αναμένουσα» είναι συνήθως εμμονική, έχει σκοπό και ασφαλώς «δόλο»… Γιατί η συμπεριφορά της κοστίζει «ακριβά» συνήθως στον πρώην, αφού η οικονομική προσφορά που της διαθέτει όση και να είναι δε μπορεί ποτέ να καλύψει το μεγάλο «κακό» που της έχει ο ίδιος προκαλέσει χωρίζοντάς τη… Και να τα συνολάκια, και να οι λογαριασμοί, και να το αυτοκίνητο που για χάρη του από το πολύ κλάμα το τράκαρε και πρέπει να της το αντικαταστήσει με ένα ακόμα ασφαλέστερο μη γκρεμοτσακιστεί πάλι, δηλαδή να μη γλιτώσουμε ποτέ από δαύτη…
  • Η «αναμένουσα» καραδοκώντας και έχοντας σκοπό να διαλύσει το ζευγάρι δεν το κουνάει καθόλου από κοντά τους, ακόμα και στις τρυφερές στιγμές τους… Μπορεί να βλέπει τον πρώην της με τη νυν του να ανταλάσουν φιλιά και αγκαλιές προσποιούμενη πως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Και δεν έχει, γιατί αν είχε και το πρόβλημά της λεγόταν «αγάπη» ή ακόμα χειρότερα «έρωτας» προς το πρόσωπο εκείνου, δε θα μπορούσε να δεχθεί την επιθυμία του για μία άλλη γυναίκα κατάμουτρα.
  • Η «αναμένουσα» είναι επικίνδυνη γιατί είναι η «βολική» λύση για τις κακές στιγμές του ζευγαριού. Είναι το τηλέφωνο ασφαλείας του άνδρα και η γνώριμη αγκαλιά παρηγοριάς όταν θα τη χρειαστεί.

Ε’ όταν έχεις μία «βολική αναμένουσα» μέσα στα πόδια σου ακριβώς που εσύ ο ίδιος την έχεις εκπαιδεύσει για το πως να σε κανακεύει τις «δύσκολες στιγμές» σου, δε θέλει και πολύ, γίνεται το λάθος και πάει ο γάμος και η χαρά στην άκρη και η «αναμένουσα» γίνεται από τριτοτέταρτη πάλι και καλά «πρώτη».

Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίσει επιτέλους η κάθε «αναμένουσα» γιατί είναι αμέτρητες… Είναι πως ο πρώην της ποτέ δεν την είδε σαν ίση του, ποτέ δε τη θαύμασε για την αξιοπρέπειά της, για το ταλέντο της, για το τσαγανό της, για το όχι της, ποτέ δε τον «έφτιαξε» η αντίδρασή της και το μάτι της όταν «γυρίζει» και τον κάνει να μαζεύεται και ας μη το δείχνει.

Ποτέ δε την έβαλε δίπλα του ισάξια, ποτέ δεν ήταν μαζί της γιατί ερωτεύτηκε αυτή τη σπίθα στη ματιά της, την εξυπνάδα της και τη χάρη που έχει η γυναίκα που είναι γυναίκα και όχι «κουρελού» !

Ποτέ δεν τον «ερέθισε» η τρέλα της και ο τσαμπουκάς της, ποτέ δε «φτιάχτηκε» με το να χρειαστεί να τη «δαμάσει» για να νιώσει πως είναι ικανό και δυνατό αρσενικό…

Και τελικά ποτέ δεν τον έπεισε πως τον θέλει γιατί δεν έκανε τον κόπο να του «πάρει τα μυαλά» ως όφειλει η πραγματικά ερωτευμένη γυναίκα…

Ποιός σου είπε «αναμένουσά» μου πως όταν μαζεύεις τα απομεινάρια από τις πρώην και τις επόμενες «χρεώνεσαι» ως μεγάλος έρωτας;

Ποιός σου έδωσε λάθος πληροφορίες για τον τρόπο που σε βλέπουν όλοι αλλά απλά από λύπη για το άτομό σου δε στο λένε; Μη ζητάς να αναγνωρίσουν τη «μεγάλη» σου αγάπη όταν όλοι ξέρουν πως «πληρώνεσαι» με διαζύγια…

Αχ… Ρε «βολική αναμένουσα» μην κλαις αυτές που έχουν την ψυχή και προχωράνε… Εσένα να κλαις που μένεις στάσιμη όπως ακριβώς ο βούρκος…

Γιατί εμείς… Τι είχαμε, τι χάσαμε… Σου λέω σε ξεχάσαμε …

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου