Τα φασολάκια είναι το κλασικό κι αγαπημένο μεσογειακό πιάτο. Νόστιμα, οικονομικά, γεμάτα βιταμίνες -όπως φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, αλλά και με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο- και φυτικές ίνες. Είναι ένα απ’ τα (λίγα) υγιεινά φαγητά που τα περισσότερα παιδιά τρώνε αδιαμαρτύρητα, γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή με ένα twist: το ξύσμα πορτοκαλιού! Η συνταγή είναι του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου και την βρήκαμε στον οδηγό για γονείς του WWF «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».

Η απόλυτη συνταγή για φασολάκια λαδερά



(Photo: archanaskitchen.com)

Τι θα χρειαστείτε

650 γραμμάρια φασολάκια

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

15 baby πατάτες κομμένες στα 4

5 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες

150 ml ζωμό κοτόπουλο (δείτε εδώ πώς θα τον φτιάξετε μόνοι σας)

150 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλι

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Το τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, προσθέτοντας τις πατάτες baby και σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο.

Βήμα 2ο

Προσθέτετε τις φρέσκιες ψιλοκομμένες τομάτες, τα φασολάκια, το κονκασέ, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Βήμα 3ο

Το αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.



Πηγή:mama365.gr