ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
  • 500 γρ.αλεύρι ολικής
  • 7 γρ.μαγιά ξερή
  • 250 mlνερό χλιαρό
  • 0,25 κ.γ.ζάχαρη
  • 0,5 κ.γ.αλάτι
ΣΚΕΥΗ
ταψί φούρνου
μπολ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δυσκολευόμαστε μέσα στο μπολ, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  4. Την ζυμώνουμε άλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζουμε στα δύο. Πλάθουμε με τα χέρια μας δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
  5. Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1 ώρα.
  6. Βρέχουμε τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά. Αν μας αρέσει η πολύ τραγανή κόρα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C τα τελευταία 5-7 λεπτά

Credits

Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger

Video: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑ 100gr   *%ΠΠΑ = Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kj /2000kcal).

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΑ
1507Kj /360Kcal
18%
ΛΙΠΑΡΑ
2,4g
3%
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
0,5g
2%
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
64,2g
25%
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ
2,9g
3%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
16g
32%
ΑΛΑΤΙ



Πηγή:alevri.com