Ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά ότι φέτος δεν θα του χαριστεί τίποτα. Γνωρίζει ότι θα προσπαθήσουν να τον κλέψουν. Ξανά και ξανά και ξανά. Γνωρίζει ότι θα τον παίξουν με όποια βρομιά και όποιο μέσο μπορούν. Τα γνώριζε όλα αυτά και πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Τα είδε να συμβαίνουν. Είδε, βίωσε μία ανεκδιήγητη, μία χυδαία διαιτησία, από ανθρώπους που είναι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι. Αλλά έδειξε ότι πλέον κατάλαβε, προσαρμόστηκε και κυρίως ανέδειξε την κυριαρχία του. Γιατί ο φετινός Ολυμπιακός, δημιουργήθηκε για να νικάει και τους Ευαγγέλου και Αλεξέες αυτής της πλάσης. Ολη την εξυγίανση και όλους όσους έχουν βαλθεί να του στερήσουν αυτά που αξίζει να κερδίζει στο γήπεδο. Για αυτό, όχι μόνο νίκησε στο Περιστέρι, αλλά έδειξε ότι από εδώ και πέρα η Εξυγίανση θα δεινοπαθήσει για να τον καταβάλλει. Διότι είναι καλύτερος από όλους.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το σύστημα που αντιμετώπισε στο Περιστέρι επειδή έβγαλε στο γήπεδο την ανωτερότητά του. Την ποιότητα, το σθένος, τον τσαμπουκά, την ψυχή και την αποφασιστικότητά του να νικήσει, να πάρει αυτό που δικαιούνταν. Ο Ατρόμητος έκανε τη δουλειά του και ο Ευαγγέλου με τους βοηθούς του τη δική του. Αλλά για κάθε έναν από αυτούς ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει έναν Ποντένσε, έναν Καμαρά και κυρίως έναν Φορτούνη.

Αυτόν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή, που μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός έβραζε από την αδικία για την κλοπή του κόπου του, βρισκόταν πίσω στο σκορ και έβλεπε την ταινία να επαναλαμβάνεται. Αλλά, είπαμε, αυτή τη φορά κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει και το άλλαξε.

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 43’ με τον Κουλούρη, στην εξέλιξη μίας σκανδαλώδους φάσης, όπου ο Ευαγγέλου δεν έδωσε έμμεσο από γύρισμα του Σάκιτς στον Μέγιερι. Αλλά ο Φορτούνης είχε άλλα σχέδια για το βράδυ. Πάρε-βάλε ασίστ από φάουλ στο 49’, γκολ ο Καμαρά. Ασίστ πάρε-βάλε στον Βούκοβιτς στο 93′ (και με… κεφάλι Καρασαλίδη), γκολ ο Βούκοβιτς. Ακόμη μία ανατροπή στα χασομέρια. Στην πιο ανδρική, ψυχωμένη και σπουδαία νίκη της χρονιάς. Κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, που είχε συγκεκριμένο κίνητρο και απέδειξε ότι άξια βρίσκεται ψηλά και φέτος.

Πηγή | to10.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ