Λίγα μόλις λεπτά ενός ερωτικού βίντεο ήταν αρκετά προκειμένου ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος να παυθεί από τα καθήκοντά του και προκαλέσει την έντονη αντίδραση του πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Στο εν λόγω βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στα social media, φαίνεται ο μητροπολίτης να ερωτοτροπεί με μια πληθωρική μελαχρινή.

Ο κ. Ησύχιος που από το 2012 κατείχε τη θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου αλλά και άλλα νευραλγικά πόστα του Πατριαρχείου έχει κληθεί από τον κ. Θεόφιλο για να δώσει εξηγήσεις για το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και προσβάλλει τις αξίες και τα ήθη που πρεσβεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με αραβόφωνα Μέσα ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως όσο ψηλά και αν είναι κάποιο άτομο στην τάξη της ιεροσύνης δεν θα έχει καμία ασυλία σε ότι αφορά την εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Ήδη για την υπόθεση έχει ξεκινήσει προανάκριση από ειδική επιτροπή του Πατριαρχείου, με εντολή Θεόφιλου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος ήταν «το δεξί χέρι» του Πατριάρχη Θεόφιλου και μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στην πτώση του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Πηγή | Πρώτο Θέμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ