Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου προς τον υπουργό Υγείας – Να σας υπενθυμίσουμε ότι έχουμε  μόνο (!!) έξι μήνες καθυστέρηση.

 

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέας Ξανθό
 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και την δημοσίευση της προκήρυξης για την πλήρωση των θέσεων οικογενειακών ιατρών των ΤΟΜΥ αναρωτιόμαστε  για το μέλλον των υπαρχουσών συμβάσεων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών.

Υπάρχει σχεδιασμός για ανανέωση αυτών; Προβλέπεται αλλαγή  ή κατάργηση των συμβάσεων  από το Σεπτεμβριο;   Όπως δηλώσατε σε πρόσφατη συνέντευξη σας το παρόν σύστημα με τους  συμβεβλημένους ιατρούς είναι  αποτυχημένο, ξεπερασμένο και κοστοβορο. Ακολουθείτε κι εσείς την πεπατημένη ότι για όλα, φταίνε οι γιατροί και περισσότερο οι συμβεβλημένοι.

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι το σύστημα  αυτό με τους συμβεβλημένους ιατρούς και τα εργαστήρια, θωράκισε την υγεία των πολιτών  στα χρόνια της κρίσης.  Όσο για την αδυναμία και την  ανεπάρκεια του συστήματος,  σίγουρα  δεν φταίνε οι γιατροί. Μια επίσκεψη στα ιατρεία ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του μήνα θα σας πείσει.

Εάν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι η αποτυχία, οι ελλείψεις του συστήματος οφείλονται στους γιατρούς θα ήταν τουλάχιστον ειλικρινές από μέρους σας, να απαλλάξετε τους συμβεβλημένους ιατρούς  από την χρεοκοπημένη και αποτυχημένη σύμβαση, το συντομότερο ώστε να μειωθεί και η συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι έχουμε  μόνο (!!) έξι μήνες καθυστέρηση.

Αναμένουμε  την απάντηση σας, για να προγραμματίσουμε τον τρόπο εξυπηρέτησης των ασθενών μας στα ιδιωτικά μας ιατρεία.

Πηγή: www.candianews.gr